Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
SAĞLIK TURİZMİ İkinci Düzey SEC 233 3 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri YOK
Eğitimin Dili TÜRKÇE
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYŞEGÜL AYDIN
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYŞEGÜL AYDIN
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı YOK
Dersin Veriliş Şekli Sözlü anlatım, Sunum yöntemi, Soru cevap, tartışma, örnek ülke gösterimleri
Dersin Amacı Bu dersin sonunda, öğrencilerin sağlık turizmi ile ilgili bilgilerini zenginleştirmek, Türkiye ve dünyadaki sağlık turizmi ile ilgili farklı uygulamaları öğrenmelerini sağlayarak sağlık çalışanlarının bu farklı ve küresel uzmanlık alanına kendilerini hazırlamalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Sağlık turizmindeki temel kavramlar, türleri ve tutundurma ve pazarlama uygulamaları hakkında bilgi vermek; Dünyadaki sağlık turizmi, spa ve wellness turizmi, termal banyolar vs. gibi temel kavramların tanımlanması ve gerçek hayattan örneklerin anlatılarak öğretilmesi.

Dersin İçeriği
1 Turizm Kavramı, Turizmin Tarihçesi ve Ülke Ekonomilerine Katkıları
2 Turizm türleri ve turizm politikaları, Dünyada ve Türkiye’de sağlık turizmi çeşitleri.
3 Termal turizm ve spa/wellness, Dünyada ve Türkiye’de termal turizm
4 Medikal Turizm Dünyada ve Türkiye’de Medikal Turizm
5 Örnek ülkelerin medikal Turizm uygulamalarının incelenmesi
6 İleri Yaş ve Engelli Turizmi
7 Sağlık Turizminde Pazarlama Stratejileri
8 Sağlık turizminde markalaşma ve Dijital Pazarlama
9 Medikal Turizmde Kalite Ve Akreditasyon
10 Turist Sağlığı Hizmetleri
11 Sağlık turizminde etik ve hasta hakları.
12 Sağlık Turizminde Aracı Kurumlar, Sağlık Turizminde Teşvik (Devlet Desteği) Politikaları.
13 Kayseri ilinin Medikal ve Termal Turizm açısından değerlendirilmesi
14 Kayseri ilinin sağlık Turizmi açısından SWOT analizinin yapılması ve örnek uygulamaların sunulması
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Turizm kavramını, türlerini ve turizmin ülke ekonomisine nasıl katkı sağladığını bilir.
2 Sağlık turizminin önemini ve ülke imaj ve ekonomisine katkısını kavrar.
3 Termal turizm çeşitlerini bilir ve dünyada ve ülkemizdeki uygulamaları kavrar.
4 Medikal turizme yönelme nedenlerini bilir ve dünyada ve ülkemizdeki uygulamaları kavrar.
5 İleri yaş ve engelli turizmindeki uygulamaları kavrar.
6 Sağlık turizmindeki yasal düzenlemeleri, akreditasyonun önemini, destek ve teşvikleri kavrar.
7 Sağlık turizminde pazarlamanın önemini anlar.
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2 Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3 Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4 Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5 Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6 Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7 Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8 Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9 Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10 Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     0
AKTS     0.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   0
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   0

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı ...
Yardımcı Kaynaklar ...

Ders İle İlgili Dosyalar