|
1 |
Ameliyathane ünitesinin fiziksel yapısı, ameliyathane odasının tanıtımı: bölümler, cihazlar ve ekipman yerleşimi, steril ve non-steril alan farklarının görsel olarak açıklanması.
|
|
2 |
Hasta, sağlık çalışanı ve ekipman güvenliği-kişisel koruyucu ekipmanların (KKE) tanıtımı ve doğru kullanımı.
|
|
3 |
Ameliyathanenin yönetim ve organizasyonu, cerrahi el yıkamanın ve kurulamanın önemi ve kuralları, el yıkamada kullanılan antiseptik solüsyonlar.
|
|
4 |
Cerrahi örnek yönetimi, eldiven giyme teknikleri: açık, kapalı ve steril eldiven giydirme, cerrahi ekibe steril eldiven giydirme uygulamaları.
|
|
5 |
Ameliyathane tekstil malzemeleri ve kullanımı, steril bohçaların hazırlanması ve hasta örtme yöntemleri
|
|
6 |
Cerrahi enstrümanlar, cerrahi enstrümanların sınıflandırılması ve kullanım alanları
|
|
7 |
Cerrahi enstrüman alma ve verme teknikleri, Doğru tutuş ve pozisyonlama teknikleri.
|
|
8 |
Cerrahi enstrüman alma ve verme teknikleri, Doğru tutuş ve pozisyonlama teknikleri.
|
|
9 |
Ara-Sınav
|
|
10 |
Ara sınav değerlendirmesi. Sınav sorularının cevapları ile ilgili geri bildirimlerin yapılması.
Ameliyathane kullanılan cerrahi ekipmanlar, malzemeler, mayo masası hazırlığı, vakaya göre masa hazırlama
|
|
11 |
Cerrahi sütur atma teknikleri, ameliyat masasının kullanımı
|
|
12 |
Ameliyathanelerde kullanılan tıbbi cihazlar, tıbbi cihazların tanıtımı ve işlevlerinin açıklanması
|
|
13 |
Ameliyathanede enfeksiyon kaynakları, merkezi sterilizasyon ünitesi
|
|
14 |
Hastanın ameliyathaneye kabulü ve hazırlığı; hasta transferi
|
|
15 |
Ameliyat masası ve hasta pozisyonları
|
|
16 |
Perioperatif dönemde sirküle ve scrub görevleri
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|