|
1 |
Hayvan ıslahının amacı, karakter, fenotip, genotip, çevre
|
|
2 |
Variyasyon ve variyasyonun ölçülmesi, fenotipik ve genotipik variyans unsurları,
|
|
3 |
Kalıtım derecesi ve özellikleri, kalıtım derecesinin hesaplanması, kalıtım derecesinin yetiştiricilikteki önemi,
|
|
4 |
Seleksiyon, seleksiyonun genetik etkileri, generasyon süresi ve genetik ilerlemenin
hesaplanması
|
|
5 |
Gelecekteki genetik ilerlemenin hesaplanması, genetik ilerlemeyi etkileyen faktörler, seleksiyonda verimliliği arttırma çareleri,
|
|
6 |
Tekrarlama derecesi ve özellikleri, tekrarlama derecesinin hesaplanması, tekrarlama derecesinin yetiştiricilikteki önemi,
|
|
7 |
Damızlık değer tahminleri,
|
|
8 |
Bireysel seçim, pedigri seçimi, familya ortalamalarına göre seçim, kombine seçim, familya içi seçim ve kardeş verimlerine göre seçim,
|
|
9 |
Progeni test yöntemi ve progeni test kesinlik derecesinin hesaplanması, BLUP yöntemi,
|
|
10 |
Fenotip ve genetik korelasyonların hayvan yetiştiriciliğinde önemi, kovariyans, regresyon ve korelasyon kat sayıların hesaplanması,
|
|
11 |
Dolaylı seleksiyon, texel seleksiyon metodu, bağımsız ayıklama seviyeleri metodu ve index metodu,
|
|
12 |
Saf yetiştirme, akrabalı yetiştirme, akrabalık ve akrabalı yetiştirme derecelerinin hesaplanması,
|
|
13 |
Çevirme melezlemesi, kombinasyon melezlemesi ve kullanma melezlemesi,
|
|
14 |
Bazı çevre faktörlerinin verim özellikleri üzerindeki etkilerinin istatistiksel eleminasyonu,
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|