Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
TAVUK, KAZ, ÖRDEK VE HİNDİ BESLEME İkinci Düzey VHB 508 Seçmeli 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Yok
Eğitimin Dili Türkçe, İngilizce
Koordinatör PROF. DR. EROL BAYTOK
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı PROF. DR. EROL BAYTOK, PROF. DR. BERRİN K. GÜÇLÜ, PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK, PROF. DR. KANBER KARA
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı ARŞ. GÖR. SENA YILMAZ
Dersin Veriliş Şekli Teorik ve uygulamalı
Dersin Amacı Tavuk Kaz Ördek ve Hindilerin güncel son bilgiler ışığında beslenmelerinin öğretilmesi
Dersin Tanımı Tavuk Kaz Ördek ve Hindilerin Beslenme Prensipleri

Dersin İçeriği
1 Tavuk,Kaz,Ördek ve Hindi Beslenmesine Giriş
2 Tavukların,Kazların,Ördeklerin ve Hindilerin Besin Madde Gereksinimleri.
3 Etçi ve Yumurtacı Tavukların Beslenmesi
4 Damız Tavuk Beslenmesi
5 Yemlerin Hazırlanması,Yemleme Yöntemleri ve Kısıtlı Yemleme Uygulanması.
6 Hindilerin Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar.
7 Hindilerin Yem Tüketimi ve Yemden Yararlanması,Beslenme Programı.
8 Etçi,Damızlık Hindi Palazlarının,Yumurtlama Peryodundaki,Meradaki Hindilerin Beslenmesi.
9 Hindilerde Fiziksel Seleksiyon ve Hindiler İçin Sağlık Koruma Tedbirleri.
10 Kaz ve Ördeklerin Besi Şekilleri,Dönemlere Göre Beslenmesi ve Sağlık Koruma Tedbirleri
11 Tavuk,Kaz,Ördek ve Hindi Beslemede Kullanılan Bazı Yem Maddelerinin Bileşimi ve Maksimum Katılabilme Miktarları
12 Tavuk,Kaz,Ördek ve Hindilerin Beslenme Şekillerine Göre Rasyon Hazırlanması.
13
14
15
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Tavuk,Kaz,Ördek ve Hindi Beslenmesi hakkında bilgi sahibi olması
2 Tavukların,Kazların,Ördeklerin ve Hindilerin Besin Madde Gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olması
3 Etçi ve Yumurtacı Tavukların Beslenmesi hakkında bilgi sahibi olması
4 Hindilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi sahibi olması
5 Kaz ve Ördeklerin dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi sahibi olması
6 Tavuk,Kaz,Ördek ve Hindi Beslemede Kullanılan Bazı Yem Maddelerinin hakkında bilgi sahibi olması
7
8
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2 Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 14 2 28
Sunum / Seminer hazırlama 10 2 20
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 3 42
Toplam iş yükü     156
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara.
Yardımcı Kaynaklar ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders İle İlgili Dosyalar