Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSI 3 İkinci Düzey KİM 853 3 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri Doktora derslerini ve yeterlik sınavını geçmiş olmak
Eğitimin Dili Türkçe
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Tüm Kimya bölümü öğretim üyeleri
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı yok
Dersin Veriliş Şekli yüz yüze
Dersin Amacı Çalışılan doktora konusunda uzmanlaşmak için gereken bilgiye sahip olmak
Dersin Tanımı Doktora konusunda her türlü teorik ve uygulamalı bilgi birikimine sahip olunur.

Dersin İçeriği
1 Doktora konusundaki teorik ve uygulamaları bilgileri tamamlamak
2 Araştırma gereksinimi ve araştırma yöntemleri
3 Deneysel çalışma ve güvenlik kuralları
4 Araştırma ve yayın etiği
5 Tez konusu seçimi, literatür tarama ve tez planlaması
6 Araştırma düzeneği kurma ve ön çalışmalar
7 Yıl içi sınavı
8 Uygulamalar
9 Uygulamalar
10 Uygulamalar
11 Verilerin değerlendirilmesi
12 Rapor ve tez yazım kuralları
13 Sözel ve yazılı sunum kuralları
14 Sonuçların yayına dökülmesi uygulamaları ve Sözel sunum uygulamaları
15 Yıl sonu sınavı
16
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Doktora konusundaki üst düzey bilgilere ulaşılır
2 Araştırma nedenlerini öğrenme
3 Yapılacak bir araştırma için planlama becerisi kazanma
4 Araştırma ve yayın etiğini kavrama
5 Deneysel veri sağlama ve değerlendirme becerisi kazanma
6 Bir danışman/yönetici eşliğinde çalışma alışkanlığı kazanma
7 Laboratuarda çalışma ve güvenlik kurallarını öğrenme
8 Tek başına bir araştırma yeteneği kazandırma
9
10

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2 Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4 Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5 Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6 Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7 Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8 Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 12 4 48
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 2 10
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 2 2 4
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 2 5 10
Laboratuvar 5 5 25
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 3 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 2 10 20
Toplam iş yükü     127
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 50
Kısa sınav 0 0
Ödev 2 40
Yarıyıl içi toplam   90
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   50
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   50
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı yok
Yardımcı Kaynaklar yok

Ders İle İlgili Dosyalar