|
1 |
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
|
|
2 |
Türkiye ve Dünya’da sığır yetiştiriciliği
|
|
3 |
Süt Sığır ırklarının tanıtılması
|
|
4 |
Buzağı büyütme, Genç dişilerin büyütülmesi
|
|
5 |
Üreme: Önemi, sığırda üreme sisteminin anatomik yapısı, yaşam evreleri, kızgınlık
|
|
6 |
Üreme: Tohumlama, gebelik, doğum, doğum sonrası dönem
|
|
7 |
Memenin anatomik yapısı ve laktasyon, Sütün eldesi (sağım)
|
|
8 |
Ara Sınav
|
|
9 |
Et Sığır ırklarının tanıtılması
|
|
10 |
Sığır besisi: Tanımı, Türkiye’deki durumu, sınıflandırılması
|
|
11 |
Sığır besisi: Karlılığı etkileyen etmenler, kesim ve karkasla ilgili temel kavramlar
|
|
12 |
Manda yetiştirme: Önemi, Dünya ve Türkiye’deki manda yetiştiriciliği, manda ırkları
|
|
13 |
Manda yetiştirme: Temel üreme özellikleri, mandadan süt ve et üretimi
|
|
14 |
Yemleme Pratikleri
|
|
15 |
|
|
16 |
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|