Giriş | English

Lisans > Güzel Sanatlar Fakültesi > Müzik > KÜÇÜK EVCİL KARNİVORLARIN BESLENMESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
KÜÇÜK EVCİL KARNİVORLARIN BESLENMESİ Birinci düzey VHB 509 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin K.GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Prof. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araş. Gör. Sena YILMAZ
Dersin veriliş şekli yüz yüze, sunum, soru-cevap anlatım
Dersin amacı Köpek ve kedilerin günlük yem miktarı, enerji ve besin madde ihtiyaçları konusunda eğitim vermek
Dersin tanımı Köpek ve kedilerin günlük yem miktarı, enerji ve besin madde ihtiyaçları konusunda eğitim vermek

Dersin içeriği
1- Köpek ve kedileri sindirim anatomisi, fizyolojisi ve histolojisi
2- köpek ve kedilerin enerji ihtiyacı ve önemi(NRC 2006'a göre)
3- köpek ve kedilerin yem tüketimlerinin hesaplanması (NRC 2006'a göre)
4- köpek ve kedilerin protein ihtiyacı ve önemi
5- köpek ve kedilerin vitamin ve mineral ihtiyacı ve önemi
6- köpek ve kedilerin su ihtiyacı ve önemi
7- köpek ve kedilerin su ihtiyacı ve önemi
8- Köpeklerin geriatri beslenmesi
9- köpek ve kedilerin beslenmeye bağlı metabolik hastalıkları
10- köpek ve kedilerin beslenmeye bağlı metabolik hastalıkları
11- köpek ve kedilerin beslenmeye bağlı metabolik hastalıkları
12- ara sınav
13- performans köpeklerinin beslenmesi
14- kedi ve köpek rasyonu hazırlama
15- kedi ve köpek rasyonu hazırlama
16- ticari köpek mamalarının genel anlatımı
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Köpek ve kedileri sindirim anatomisi, fizyolojisi ve histolojisi hakkında bilgi sahibi olması
2- köpek ve kedilerin enerji ihtiyacı, yem tüketimlerinin hesaplanması, protein ihtiyacı, vitamin ve mineral ihtiyacı su ihtiyacı (NRC 2006'a göre) hakkında bilgi sahibi olması
3- Köpeklerin geriatri beslenmesi hakkında bilgi sahibi olması
4- köpek ve kedilerin beslenmeye bağlı metabolik hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması
5- performans köpeklerinin beslenmesi hakkında bilgi sahibi olması
6- kedi ve köpek rasyonu hazırlama hakkında bilgi sahibi olması
7- ticari köpek mamalarının hakkında bilgi sahibi olması
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Güncel sanat kavramlarını anlamak ve ilişkiler kurarak açıklayabilmek
2- Müzik sanatının temel dinamiklerini anlamak, tarihini öğrenmek ve güncelle ilişkilendirebilmek
3- Alanının terminolojisini öğrenmek, kendi yazı ve sunularında sanatın dilini etkili kullanmak
4- Alanında kullanılan yeni yöntem -teknikleri bilmek ve özgün çalışmaların gerçekleştirilebilmesinde kullanabilmek
5- Araştırma yöntem - tekniklerini bilmek ve alanında uygulayabilmek
6- Alanında proje geliştirmek, projesini uygulayarak hayata geçirebilmek
7- Etik kurallara uymak ve sosyal sorumluluk bilinci taşıyabilmek
8- Alanında paylaşıma açık sanatsal etkinlikler düzenlemek; Yaptığı çalışmaları etkili bir şekilde sunabilmek
9- Güncel yayınları, oluşum ve aktiviteleri (konserleri) takip etmek, katılımcı olabilmek
10- Evrensel, ulusal, yerel sanat ve tasarım değerlerinin farkında olabilmek
11- Herhangi bir sanatsal etkinliği (konser, dinleti vb.) çözümleyici ve eleştirel bakış açısı ile değerlendirebilmek
12- Alanın gerektirdiği bilgisayar programlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini sanatsal anlamda kullanabilmek
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     104
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Aksoy A, Macit M, Karaoğlu M, 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları-Ders Notu Yayın No:220, Erzurum.Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2007. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2006. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara Çalışkaner Ş ve Demir E, 2002. Hayvan Besleme Fizyolojisi ve Metabolizması. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:20. II. Baskı, Tokat Aksoy A, Macit M, Karaoğlu M, 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları-Ders Notu Yayın No:220, Erzurum.
Yardımcı Kaynaklar Aksoy A, Macit M, Karaoğlu M, 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları-Ders Notu Yayın No:220, Erzurum.

Ders ile ilgili dosyalar