Giriş | English

Lisans > Turizm Fakültesi > Turizm İşletmeciliği > ALMANCA II
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ALMANCA II Birinci düzey TUR316.2 Seçmeli 6 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Almanca
Koordinatör ÖĞRETİM ÜYESİ AYSIN KALAYCI
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Ziya ASLAN- ziyaslan@erciyes.edu.tr
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Bu derste öğrenci,Almanca konuşan otel konuklarıyla çeşitli konularda sözlü ve yazılı iletişim kurabilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı A2 düzeyinde okuma, yazma, dinleme ve karşılıklı konuşma becerileri edinir.Dolaysız anlatımlarda cümleleri ve sıkça kullanılan tabirleri anlayabilir (örneğin kişinin kendisiyle, ailesiyle, alışverişle, iş ve yakın çevreyle ilgili bilgiler). Basit anlatımlarla geldiği yeri, eğitimini, yakın çevresini ve çalıştığı otel ve restoranda doğrudan ihtiyaca yönelik durumları anlatabilir.

Dersin içeriği
1- Vergangenheit, das Praeteritum
2- Vergangenheit,das Perfekt von "haben und sein"
3- Ankunft im Hotel,Gaeste begrüssen,Check-In an der Rezeption, Dialoge mit den Hotelgaesten an der Rezeption und die Gäste ins Zimmer einweisen
4- Frühstück ,Essen und Trinken im Hotel,Auskunft über Nahverkehr geben,
5- Kommunikation mit Gästen über das Zimmer
6- Mietwagen besorgen,Auskunft über Nahverkehr geben,Beschwerden und Mitteilungen entgegennehmen,
7- Im Restaurant,Telefonische Tischreservierung,im Restaurant bestellen und bezahlen,
8- Essen und Trinken im Urlaub,mit einem Frühstück in den Tag starten,Gespräch am Esstisch,türkische Spezialitaeten,typische Speisen und Getränke in der Türkei
9- Urlaub und Gesundheit,Dialog in der Praxis,Urlaub und Geldwesen,auf der Post und auf der Bank,in Konto einrichten.Kundenkarten, Scheckkarten, Kreditkarten.
10- Auf der Bank,in Konto einrichten.Kundenkarten, Scheckkarten, Kreditkarten.
11- Urlaub und Gesundheit,Körperteile kennen Dialog in der Praxis,in der Apotheke
12- Einkaufen auf dem Markt,Obst und Gemüse,Gewürze,Kräuter ,was kauft man in der Türkei.
13- Die Rechnung schreiben und die Gäste verabschieden,Koffer einpacken
14- Taxi rufen,Transport zum Flughafen
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Almanca gramer bilgilerini ilerletir.
2- Almanca yazım kurallarını bilir.
3- Günlük dilde gerekli olan kolay cümlelerle gereksinimlerini ifade eder.
4- Kendisine okunan bir parçayı anlamaya çalışır
5- Kendisine okunan bir parçayı yazar.
6- Karşılıklı konuşmalar yapar.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur,
2- Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur,
3- İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
4- İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
5- Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir,
6- Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir,
7- Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır,
8- Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir,
9- Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır,
10- İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur,
11- Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular,
12- Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular,
13- Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır,
14- Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir,
15- Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir,
16- Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur,
17- Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar,
18- Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser,
19- Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur,
20- Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 6 84
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 2 14 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 4 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 4 8
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     130
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı www.lernmedien-wolkenkratzer.de A 2
Yardımcı Kaynaklar Herzlich Willkommen - Ja,gerne

Ders ile ilgili dosyalar