Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Zootekni (y.l.) > ET SIĞIRCILIĞI
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ET SIĞIRCILIĞI İkinci düzey ZT 508 Seçmeli 2 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ ASİYE YILMAZ ADKINSON
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı YRD.DOÇ. DR. ASİYE YILMAZ ADKINSON
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Arş Gör. Selma BÜYÜKKILIÇ BEYZİ Arş.Gör. Mahmut KALİBER
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Et sığırcılığının öğrenilmesi
Dersin tanımı ET sığırı ırklarının tanımlanması

Dersin içeriği
1- Dünya’da ve Türkiye’de sığır eti üretimi
2- Et sığırı ırkları
3- Et sığırcılığı işletme tipleri
4- Et sığırcılığında bakım ve yönetim
5- Et sığırcılığında barındırma
6- Besi performansı -Besi performansını etkileyen hayvana bağlı faktörler
7- Bakım ve besleme hatalarına bağlı hastalıklar
8- Kasaplık sığırların sınıflandırılması
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Türkiye ve Dünya’da sığır eti üretimini ve sığır eti üretiminin önemini bilinmesi
2- Et sığırı ırkların bilinmesi
3- Sığır eti üretim sistemlerini bilinmesi
4- Besi yöntemlerini öğrenilmesi
5- Et sığırcılığında bakım ve yönetimin öğrenilmesi
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Hayvan besleme ve yemlerin tanınması
2- Hayvan ihtiyaçlarının bilinmesi
3- Hayvan genetik kaynaklarının tanımlanması
4- Hayvancılıkta planlamanın yapılması
5- Hayvan yetiştirme tekniklerinin bilinmesi
6- Barınak planlama
7- Konvansiyonel ve organik hayvancılıkta yeterli bilginin edinilmesi
8- Hayvancılık yatırımları
9- Hayvancılık ekonomisi
10- Hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi
11- Hayvancılık projelerinin yapılması ve yürütülmesi
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 10 2 20
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 10 12 120
Toplam iş yükü     184
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   0
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Introduction to Animal Science. LeLand S. Shapiro; Animal Science James R. Gillespie; Domestic Animal Genetic Resources in Turkey Republic of TURKEY, Ministry of Food Agriculture and Livestock, General Directorate of Agricultural Research and Policy
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar