Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beslenme ve Diyetetik (yüksek Lisans) > TEZ ÖNERİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TEZ ÖNERİSİ İkinci düzey NBT 623 3 30.00 30.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞRUL TOLGA DEMİRTAŞ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Nanobilim ve Nanoteknoloji Anabilim Dalı''''ndaki öğretim üyeleri
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Tez konusunun belirlenmesi için gerekli bilimsel araştırmanın yapılması.
Dersin tanımı Tez önerisinin belirlenmesi.

Dersin içeriği
1- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
2- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
3- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
4- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
5- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
6- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
7- Tez konusunun belirlenmesi için ilgili literatür araştırmasının yapılması.
8- Tez önerisinin yazılması.
9- Tez önerisinin yazılması.
10- Tez önerisinin yazılması.
11- Tez önerisinin yazılması.
12- Tez önerisinin yazılması.
13- Tez önerisinin yazılması.
14- Tez önerisinin yazılması.
15- Tez önerisinin yazılması.
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Bilimsel bir araştırma konusu bulur.
2- Bilimsel bir araştırma konusunun çözümü için izlenecek yolları belirler.
3- Bilimsel bir araştırma konusunun çözümü için gerekli adımları atar.
4- Bilimsel sonuçları nasıl analiz edeceğini belirler.
5- Tez önerisini yazar.
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2- Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4- Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6- Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7- Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8- Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 6 1 6
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 15 50 750
Toplam iş yükü     756
AKTS     30.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   50
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   50
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Makale ve Kitaplar
Yardımcı Kaynaklar --

Ders ile ilgili dosyalar