Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Patoloji (selçuk Ü.ort. Dr) > SÜT SANAYİ HİJYENİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SÜT SANAYİ HİJYENİ Üçüncü düzey KVBH 513 2 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. AYLİN KASIMOĞLU DOĞRU
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. AYLİN KASIMOĞLU DOĞRU
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Bu dersin amacı süt sanayisinde asgari ve teknik hijyenik şartlarının oluşturulması, sağlıklı ve güvenilir üretim koşullarının sağlanması, sanitasyonla ilgili çeşitli terimler, işlem esnasında kullanılan materyaller hakkında bilgilendirmektir.
Dersin tanımı Bu ders, sanitasyon ile ilgili temel kavramlar, hijyenik şartlarının oluşturulması, süt endüstri yapısı ile ilgili bilgi verir

Dersin içeriği
1- Temizlik, sterilizasyon, dezenfeksiyon, hijyen, sanitasyon gibi temel kavramlar
2- Süt işletmelerinin temel yapısı ve asgari hijyen şartları
3- Süt işletmelerinin temel yapısı ve asgari hijyen şartları
4- Süt işletmelerinin temel yapısı ve asgari hijyen şartları
5- Temizlik işlemi prosesi-programı
6- Temizlik işlemi prosesi-programı
7- Temizlik işlemi prosesi-programı
8- Sanitasyonda kullanılan materyaller ve özellikleri
9- Sanitasyonda kullanılan materyaller ve özellikleri
10- Kullanılan suyun özellikleri
11- Kullanılan suyun özellikleri
12- Temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin fiziksel, mikrobiyolojik ve kimyasal kontrolü
13- Temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin fiziksel, mikrobiyolojik ve kimyasal kontrolü
14- Biofilm
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Süt işletmelerinin yapısal özellikleri
2- Temizlik ve sanitasyon prensipleri
3- Süt işletmelerinde asgari ve teknik hijyenik şartlarının oluşturulması
4- ISO 22000 ve HACCP sistemlerinin süt işletmelerinde uygulanması
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 5 5 25
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 10 3 30
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 10 3 30
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 5 5 25
Toplam iş yükü     154
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Internet access
Yardımcı Kaynaklar Wilbur A.G. 1994. CGMP’S/Food Plant Sanitation, CTI Publications, Inc. USA.

Ders ile ilgili dosyalar