1- |
Toplum beslenmesinin önemi ve toplumdaki beslenme sorunlarının nedenleri
|
2- |
Toplum ve bireyin beslenme durumunun değerlendirilmesi (diyetin-besin tüketiminin değerlendirilmesi)
|
3- |
Beslenme durumunun değerlendirilmesi (Klinik bulgular)
|
4- |
Beslenme durumunun değerlendirilmesi (Antropometrik ölçümler)
|
5- |
Enerji dengesi ve fiziksel aktivite düzeyinin değerlendirilmesi
|
6- |
Temel epidemiyolji (Araştırma türleri ve araştırma planı)
|
7- |
Beslenme rehberleri/ Türkiye Beslenme Rehberi
|
8- |
Ara sınav
|
9- |
Beslenme yetersizliği sorunları (Protein enerji malnütrisyonu)
|
10- |
Beslenme yetersizliği sorunları (İyot yetersizliği hastalıkları)
|
11- |
Beslenme yetersizliği sorunları (Beslenme anemileri)
|
12- |
Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite, kardiyovasküler hastalıklar)
|
13- |
Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler, diyabet)
|
14- |
Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz ve diş çürükleri)
|
15- |
|
16- |
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|