Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Hayvan Bes.ve Bes.has(yüksek Lisans) > BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ İkinci düzey VHB 506 Seçmeli 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araş.Gör. Eray AKTUĞ
Dersin veriliş şekli yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
Dersin amacı Besi Sığırlarının Beslenmesi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Besi Sığırlarının Beslenmesinin Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Besi ve Besi Performansı.
2- Besi Performansını Etkileyen Faktörler.
3- Besi Performansını Etkileyen Faktörler.
4- Besi Yeri Seçimi.
5- Besi Yöntemleri.
6- Besi Yöntemleri.
7- Besi Sığırlarının İhtiyaçları
8- Besi Sığırlarının Besin Madde ve Enerji İhtiyaçları.
9- Yemleme Düzeni.
10- Yemleme Düzeni.
11- Besiye Başlama ve Rasyon Hazırlama.
12- Ara Sınav
13- Yemleme Yoğunluğunun Besi ve Kesim Sonuçları Üzerine Etkisi
14- Besicilikte Kullanılan Yemler .
15- Yem Katkı Maddeleri.
16- Besi Şekilleri.
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Besi Performansını Etkileyen Faktörler Hakkında Bilgi Sahibi Olma
2- Besi Yöntemleri Hakkında Bilgi Sahibi Olma
3- Besi Sığırlarının İhtiyaçları Hakkında Bilgi Sahibi Olma
4- Besiye Başlama ve Rasyon Hazırlama Hakkında Bilgi Sahibi Olma
5- Besicilikte Kullanılan Yemler Hakkında Bilgi Sahibi Olma
6- Yem Katkı Maddeleri Hakkında Bilgi Sahibi Olma
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 14 3 42
Sunum / Seminer hazırlama 10 2 20
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     156
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara.
Yardımcı Kaynaklar ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar