Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > MADDELER BİLGİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
MADDELER BİLGİSİ Üçüncü düzey T206 ÖKD 3 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri ZORUNLU
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör DOÇ. DR. FİLİZ YAĞCI
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. FİLİZ YAĞCI
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı -
Dersin veriliş şekli TEORİK- YÜZ YÜZE
Dersin amacı DİŞHEKİMLİĞİNDE KULLANILAN MALZEMELERİN ÖZELLİKLERİNİ VE KULLANIM YERLERİNİ AKTARMAK
Dersin tanımı DİŞHEKİMLİĞİ KLİNİĞİNDE KULLANILAN MADDELERİN BİLGİSİ

Dersin içeriği
1- MADDENİN GENEL ÖZELLİKLERİ
2- MODEL MATERYALLERİ - ALÇI VE ÜRÜNLERİ - EPOKSİ
3- MODEL MATERYALLERİ - ALÇI VE ÜRÜNLERİ - EPOKSİ
4- MUMLAR
5- METALLER VE ALAŞIMLARI - TESVİYE - POLİSAJ
6- REVETMANLAR - DÖKÜM - LEHİM
7- REVETMANLAR - DÖKÜM - LEHİM
8- ÖLÇÜ MADDELERİ
9- ÖLÇÜ MADDELERİ
10- POLİMERLER
11- POLİMERLER
12- POLİMERLER
13- SİMANLAR
14- SİMANLAR
15- SİMANLAR
16- DENTAL PORSELENLER
17- DENTAL PORSELENLER
18- DENTAL PORSELENLER
19- DENTAL İMPLANTLAR
20- DENTAL İMPLANTLAR

Dersin öğrenme çıktıları
1- MATERYALLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ VE DENTAL MATERYELLERDE ARANILAN ÖZELLİKLER
2- FARKLI MODEL MATERYALLERİ VE ÖZELLİK FARKLILIKLARI
3- MUMLARIN KULLANILDIĞI YERLER VE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
4- DENTAL METAL VE ALAŞIMLARIN SINIFLANDIRILMASI VE ARANILAN ÖZELLİKLER
5- REVERTMAN ÇEŞİTLERİ VE KULLANILDIĞI YERLER
6- DENTAL ÖLÇÜ MADDELERİ, KULLANIM YERLERİ VE ÖZELLİKLERİ
7- DİŞ HEKİMLİĞİNDE POLİMERLERİN KULLANIM YERLERİ VE ÖZELLİKLERİ
8- DİŞ HEKİMLİĞİNDE KULLANILAN SİMANLAR VE ÖZELLİKLERİ
9- GÜNÜMÜZ DENTAL PORSELENLERİ VE ÖZELLİKLERİ
10- DENTAL İMPLANT MATERYALLERİ VE ÖZELLİKLERİ

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 7 1 7
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 10 20
Ara sınavlar 2 1 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 15 15
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     59
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 2 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi (Gülşen Can, A. Ersan Ersoy, M. Levent Aksu) 10th Dental Materials Proporties and Manuplation (John M. Powers, John C. Wataha)
Yardımcı Kaynaklar Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi ( Antony von Fraunhofer) Çeviri Editorü: Dr. Nuran Özyemişci Cebeci

Ders ile ilgili dosyalar