1- |
Mikroorganizmaların taksonomisi ve yapısal öellikleri.
|
2- |
Mikroorganizmaların virülans faktörleri.
|
3- |
Laboratuvarda uyulması gereken kurallar.
|
4- |
Örnek alımı, transportu ve örneklerin işlenmesi.
|
5- |
Mikroorganizmaların morfolojik özellikleri.
|
6- |
Mikroskop ve diğer laboratuvar araç gereçlerinin kullanımı
|
7- |
İzolasyon yöntemleri.
|
8- |
Besiyerlerinin hazırlanması.
|
9- |
Solüsyon ve reaktiflerin hazırlanması.
|
10- |
Temel identifikasyon yöntemleri.
|
11- |
Antibiyogram hazırlanması ve değerlendirilmesi.
|
12- |
Laboratuvar sonuçlarının yorumu.
|
13- |
Laboratuvar alt yapısı ve laboratuvar çalışma etiği.
|
14- |
Seminer ve makale sunumu.
|
15- |
|
16- |
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|