Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Egzersiz Fizyolojisi (y.l) > SIK GÖRÜLEN BAKTERİYEL ENFEKSİYON ETKENLERİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SIK GÖRÜLEN BAKTERİYEL ENFEKSİYON ETKENLERİ İkinci düzey MİK 611 2 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. MUSTAFA ALTAY ATALAY
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. MUSTAFA ALTAY ATALAY
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Teorik sunum ve pratik uygulama
Dersin amacı Bu derste öğrenciler insanlarda ciddi enfeksiyon yapan sık görülen bakteriyel etkenlerin mikrobiyolojik özelliklerini, epidemiyolojisini, patogenezini, laboratuvar tanısını ve antibiyotiklere duyarlılık durumlarını öğreneceklerdir
Dersin tanımı İnsanlarda ciddi enfeksiyon yapan sık görülen bakteriyel etkenlerin mikrobiyolojik özellikleri, epidemiyolojisi, patogenezi, laboratuvar tanısı ve antibiyotiklere duyarlılık durumları

Dersin içeriği
1- Stafilokoklar
2- Streptokoklar
3- Enterokoklar
4- Listeria
5- Bacillus anthracis ve diğer basilluslar
6- Difteroid basiller
7- Anaerop gram pozitif bakteriler
8- E.coli
9- Klebsiella, Enterobacter, Proteus
10- Salmonella
11- Shigella
12- Pseudomonas türleri ve diğer nonfermentatifler
13- Neisseria ve Moraxella türleri
14- Anaerop gram negative bakteriler
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Öğrenciler insanlarda ciddi enfeksiyon yapan sık görülen bakteriyel etkenlerin mikrobiyolojik özelliklerini, epidemiyolojisini, patogenezini, laboratuvar tanısını yapabilecek ve antibiyotik seçimine yön verebileceklerdir.
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Egzersiz Fizyolojisi bilim alanında uzmanlık düzeyinde yeterli bilgi birikimine sahip olur
2- Egzersiz Fizyolojisi alanındaki güncel uygulamaları yapabilmek
3- Egzersiz Fizyolojisi alanındaki yeni bilgilere ulaşabilmek, değerlendirebilmek ve uygulayabilmek,
4- Bilimsel bakışa sahip olmak
5- İnsan ve hayvan etiği konusunda bilgi sahibi olma ve buna uygun davranmak
6- Bilimsel bir çalışmanın nasıl planlanıp yürütüleceğini öğrenmek
7- Araştırma laboratuvarında çalışabilecek bilgi, görgü ve beceri kazanmak
8- Bilimsel yenilikleri takip etmek
9- Bağımsız çalışma ve işbirliği yapabilme becerisine sahip olmak
10- Sorgulayıcı, araştırıcı ve gözlemci niteliklere sahip olmak
11- Karşılaşılan sorunlara çözümsel bakış açısı kazanmak
12- Sunum ve aktarma becerisi kazanmak
13- Yaşam boyu kendi kendine öğrenmenin önemini kavramak
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 16 3 48
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 4 5 20
Sunum / Seminer hazırlama 5 4 20
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 15 15
Ara sınavlar 1 5 5
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 20 20
Laboratuvar 16 3 48
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 0 0
Araştırma 0 8 0
Toplam iş yükü     196
AKTS     8.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 30
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı 1. Manual of Clinical Microbiology, Versalovic J, Carroll KC, Funke G, Jorgensen JH, Landry ML, Warnock DW (editors) 10th ed, Vol:1, ASM Press, Washington DC, 2011. 2. Topley and Wilson’s Microbiology and Microbial Infections. Borriello SP, Murray PR, Funke G (editors), 10th edition, Vol 1-2, Edward Arnold Publishers, UK, 2005.
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar