Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > KLİNİK MİKOLOJİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
KLİNİK MİKOLOJİ Üçüncü düzey MİK 604 1 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. AYŞE NEDRET KOÇ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. AYŞE NEDRET KOÇ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Biyolog Hikmet BULDU, Biyolog Gonca DEMİR, Bio Nurgül Balcı
Dersin veriliş şekli Teorik sunum ve uygulama
Dersin amacı İnsanlarda mantarların neden olduğu enfeksiyonlar patogenezi, tanısı, epidemiyolojisi ve tedaviye yaklaşım ve korunma öğretilecek ve uygulamalar yaptırılacaktır
Dersin tanımı Tıbbi Mikrobiyoloji Yüksek Lisans programı içerisinde, haftada dört saat olarak verilen teorik ve uygulamalı bir derstir

Dersin içeriği
1- Mantar enfeksiyonlarının tanımı ve etyolojik ajanları
2- Mantar enfeksiyonlarının Patogenezi
3- Mantar enfeksiyonlarının immunolojisi
4- Mantar enfeksiyonlarının laboratuvar tanısı
5- Mantar enfeksiyonlarının epidemiyolojisi
6- Mantar enfeksiyonlarının korunma tedavi
7- Kandidoz
8- Aspergiloz
9- Zygomycetes
10- Histoplazmoz
11- ARA SINAV
12- Pnönositoz
13- Kriptokokoz
14- Nadir görülen sistemik mikoz etkenleri
15- Subküton mikoz
16- Yüzeyel mikoz
17- Dermatofitoz
18- Antifungaller
19- Antifungal direnç mekanizmaları ve duyarlılık testlerinin klinik uyumu
20- FİNAL

Dersin öğrenme çıktıları
1- Mantar enfeksiyonlarının tanımı ve etyolojik ajanları 2- Mantar enfeksiyonlarının Patogenezi 3- Mantar enfeksiyonlarının immunolojisi 4- Mantar enfeksiyonlarının laboratuvar tanısı 5- Mantar enfeksiyonlarının epidemiyolojisi 6- Mantar enfeksiyonlarının korunma tedavi
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     0
AKTS     0.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   0
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   0

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı 1-Temel ve Klinik Mikrobiyoloji. Editör Prof. Dr. Şemsettin Ustaçelebi. 1999 yılı basımı 1339 sayfa ISBN: 975-7467-77-4 2- Manuel of clinical microbiology(ed. Hazen KC, Howell SA (eds), Manual of ClinicalMicrobiology. 9th ed. ASM Press,2009 Washington
Yardımcı Kaynaklar Yardımcı Kaynaklar 1- Manuel of clinical microbiology(ed. Hazen KC, Howell SA (eds), Manual of ClinicalMicrobiology. 9th ed. ASM Press, Washington 2-Clinical Mycology (Anaissie EJ, McGinnis MR, Pfaller MA, Churchill Livingstone, İmprint of Elsevier Science ,2003 3-. CLSI Document. Reference Method Wayne, PA: Clinical and Laboratory Standards Institute; (2008-2010). 4- Medical mycology Topley Wilson’s Microbiology and Microbiol Infections (Merz WG, Hay RJ (eds). ). ASM Press.2005. P:43-68 5-Essential Procedure for Clinical Microbiology ( Isenberg HD (eds) ASM Press 6- Bailey Scott’s Diagnostic Microbiology The C.V.Mosby COMPANY

Ders ile ilgili dosyalar