Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Restoratif Diş Tedavisi (doktora) > LİPİDLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
LİPİDLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ Üçüncü düzey VHB 636 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. EROL BAYTOK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
Dersin amacı Lipidler ve Hayvan Beslemedeki Önemi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Lipidler ve Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Lipidler ve sınıflandırılması
2- Lipidler ve sınıflandırılması
3- Monogastrik ve kanatlı hayvanlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
4- Monogastrik ve kanatlı hayvanlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
5- Monogastrik ve kanatlı hayvanlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
6- Ruminanatlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
7- Ruminanatlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
8- Ruminanatlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
9- Ruminanatlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması
10- Kanatlı yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
11- Kanatlı yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
12- Ara Sınav
13- Kanatlı yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
14- Ruminant yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
15- Ruminant yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
16- Ruminant yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Lipidler ve sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olması
2- Monogastrik hayvanlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması hakkında bilgi sahibi olması
3- kanatlı hayvanlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması hakkında bilgi sahibi olması
4- Ruminanatlarda lipitlerin sindirimi ve metabolizması hakkında bilgi sahibi olması
5- Kanatlı yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi hakkında bilgi sahibi olması
6- Ruminant yemlerinde lipid kaynaklarının kullanımı ve önemi hakkında bilgi sahibi olması
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 15 15
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     95
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition

Ders ile ilgili dosyalar