Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beslenme ve Diyetetik (doktora) > LİTOGRAFYA
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
LİTOGRAFYA Üçüncü düzey RESUS015 3 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VEDAT ÇOLAK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VEDAT ÇOLAK
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli Özgün baskı teknikleri tanıtma. Litografi baskı teknik özelliklerini tanıtma. Baskı aşamalarını gösterme. Öğrencilere uygulama yaptırma.
Dersin amacı
Dersin tanımı

Dersin içeriği
1- Özgün baskı resmin tanıtılması. Özgün baskı çeşitleri ve baskı teknikleri hakkında genel bilgi verilmesi. Özgün baskı örneklerin gösterilmesi.
2- Litografi baskı tekniğin tanıtılması ve tarihi gelişiminin açıklanması. Baskıda kullanılan malzemelerin, araç-gereçlerin ve makinelerin tanıtılması.
3- Litografi baskıda işlem sırasının tanıtılması. Taş üzerinde baskı alanını ve kağıt boyutlarının tespit edilmesi.
4- Taşın aşındırılması ve eskizin transferi. Nitrik asit-arap zamkı uygulaması.
5- Çıkartma mürekkebi uygulaması ve düzeltmelerin yapılması
6- Çoğaltma baskıların gerçekleştirilmesi
7- Çoğaltma baskıların gerçekleştirilmesi
8- VİZE SINAVI
9- Final eskizleri çalışmaları.
10- Taşın aşındırılması ve eskizin transferi. Nitrik asit-arap zamkı uygulaması.
11- Taşın aşındırılması ve eskizin transferi. Nitrik asit-arap zamkı uygulaması.
12- Çıkartma mürekkebi uygulaması ve düzeltmelerin yapılması
13- Çıkartma mürekkebi uygulaması ve düzeltmelerin yapılması
14- Final çoğaltma baskıların gerçekleştirilmesi
15- Final çoğaltma baskıların gerçekleştirilmesi
16- FİNAL SINAVI
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Özgün baskı tekniklerini öğrenmek ve gerektiğinde anlatabilme
2- Litografi baskıda kullanılan malzemeleri bilme ve anlatabilme
3- Aşamalarıyla litografi baskıyı doğru olarak gerçekleştirebilme
4- Litografi baskı atölyesinde bulunan araç-gereçleri kullanabilme
5- Atölye çalışma düzenini bilme, dikkatli ve temiz çalışmayı öğrenme
6- Edisyonu bilme ve doğru uygulayabilme
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2- Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4- Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6- Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7- Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8- Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 1 8
Ödevler 2 3 6
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 4 4
Ara sınavlar 1 4 4
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 4 4
Yarıyıl sonu sınavı 1 4 4
Araştırma 2 2 4
Toplam iş yükü     90
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 30
Kısa sınav 0 0
Ödev 2 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı -Printmaking for Beginners, A&C Black, London, 2003 -Rosemary Simmons -Dictionary of Printmaking Terms, A&C Black, London, 2002aking Today , Jules Heller, Holt Rinehart and Winston Co. USA, 197 -Taşbaskı ATAR Atilla, 1994, Başlangıcından Günümüze, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yayınları, Eskişehir. - Dictionaire Technique de I ‘Estampe ,BÉGUIN, Andre, 1998, , Paris. - Grafik Üretim Teknikleri ÖZER Atilla, 1995, , Anadolu Üniversitesi Yayınları, No: 850, Eskişehir.
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar