Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Egzersiz Fizyolojisi (y.l) > YEM KATKI MADDELERİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
YEM KATKI MADDELERİ İkinci düzey VHB 637 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze sunum, Soru-cevap anlatım
Dersin amacı Yem Katkı Maddeleri Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Yem Katkı Maddelerinin Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Besin madde niteliğindeki yemlik preparatlar-karnitin-aminoasitler
2- Besin madde niteliğindeki yemlik preparatlar- mineral maddeler
3- Yem teknolojisiyle ilgili preparatlar- antioksidanlar-antifungallar
4- Yem teknolojisiyle ilgili preparatlar- antioksidanlar-antifungallar
5- Yem teknolojisiyle ilgili preparatlar- antimikrobiyeller-prezervatifler
6- Yem teknolojisiyle ilgili preparatlar- antimikrobiyeller-prezervatifler
7- Büyütme faktörleri
8- Büyütme faktörleri
9- Yemden yararlanmayı artıran biyoteknolojik-probiyotikler-prebiyotikler
10- Yemden yararlanmayı artıran biyoteknolojik-fruktooligosakkaritler -mannanoligosakkaritler
11- Yemden yararlanmayı artıran biyoteknolojik-humektanlar-enzimler
12- Ara Sınav
13- Biyolojik dengeleri koruyucular
14- Hastalık önleyici preparatlar-antikoksidialler-antibiyotikler
15- Yem teknolojisini ilgilendiren preparatlar
16- Yemin kalitesini düzenleyen doğal katkılar
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Besin madde niteliğindeki yemlik preparatlar-karnitin-aminoasitler mineral maddeler hakkında bilgi sahibi olma
2- Yem teknolojisiyle ilgili preparatlar- antioksidanlar-antifungallar, antimikrobiyeller prezervatifler hakkında bilgi sahibi olma
3- Büyütme faktörleri
4- Yemden yararlanmayı artıran biyoteknolojik-probiyotikler-prebiyotiklerfruktooligosakkaritler -mannanoligosakkaritler humektanlar-enzimler hakkında bilgi sahibi olma
5- Hastalık önleyici preparatlar-antikoksidialler-antibiyotikler hakkında bilgi sahibi olma
6- antibiyotikler hakkında bilgi sahibi olma
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Egzersiz Fizyolojisi bilim alanında uzmanlık düzeyinde yeterli bilgi birikimine sahip olur
2- Egzersiz Fizyolojisi alanındaki güncel uygulamaları yapabilmek
3- Egzersiz Fizyolojisi alanındaki yeni bilgilere ulaşabilmek, değerlendirebilmek ve uygulayabilmek,
4- Bilimsel bakışa sahip olmak
5- İnsan ve hayvan etiği konusunda bilgi sahibi olma ve buna uygun davranmak
6- Bilimsel bir çalışmanın nasıl planlanıp yürütüleceğini öğrenmek
7- Araştırma laboratuvarında çalışabilecek bilgi, görgü ve beceri kazanmak
8- Bilimsel yenilikleri takip etmek
9- Bağımsız çalışma ve işbirliği yapabilme becerisine sahip olmak
10- Sorgulayıcı, araştırıcı ve gözlemci niteliklere sahip olmak
11- Karşılaşılan sorunlara çözümsel bakış açısı kazanmak
12- Sunum ve aktarma becerisi kazanmak
13- Yaşam boyu kendi kendine öğrenmenin önemini kavramak
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     100
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar