Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter.farmakoloji-toksikoloji (doktora) > KIŞLIK SEBZELER
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
KIŞLIK SEBZELER Üçüncü düzey BB405 7 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. FATİH HANCI
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. FATİH HANCI
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı DR.ÖĞRETİM ÜYESİ AKİFE DALDA ŞEKERCİ
Dersin veriliş şekli yüz yüze
Dersin amacı Ülkemizde yetiştirlen kışlık sebzelerin türleri, akraba türleri, özellikleri, yetiştiriciliği, hasadı, hastalık ve zararlıları hakkında öğrencilerde bilgi birikimi oluşturmaktır
Dersin tanımı Ders ülkemizde yetiştirilen kışlık sebzelerin türleri, akraba türleri, özellikleri, yetiştiriciliği, hasadı, hastalık ve zararlıları öğretilir

Dersin içeriği
1- Soğan :Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
2- Pırasa:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
3- Sarımsak:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
4- Marul:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
5- Ispanak:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
6- Enginar:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
7- Kuşkonmaz:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
8- ara sınav
9- Turp:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
10- Havuç:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
11- Lahana:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
12- Karnabahar:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
13- Havuç:Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
14- Diğer minör sebzelerin Ekonomik değeri, Potansiyeli, Yetiştiriciliği, Islahı
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Kışlık sebzeciliğin ülkemiz ekonomisindeki yeri öğrenilmeli
2- Sebzelerin türleri hakkında bilgiler öğrenilmeli
3- Kışlık sebzelerin morfolojik özellikleri hakkında bilgiler öğrenilmeli
4- Kışlık sebzelerin yetiştirme teknikleri öğrenilmeli
5- Kışlık sebzelerin çoğaltım teknikleri öğrenilmeli
6- Kışlık sebzelelerin ekim-dikim, tesis planlama, sulama, gübreleme, hastalık zararlılarıyla mücadelesi öğrenilmeli
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 10 4 40
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 13 2 26
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 2 2
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 6 6
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 2 2
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     79
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 80
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 20
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Güvenç, İ. 2022, Genel ve Özel Sebzecilik, Nobel Yayınları Vural H, Eşiyok D and Duman İ 2000. Kültür Sebzeleri (Vegetables Crops). Bornova/İzmir/Turkey, Egean University Press.
Yardımcı Kaynaklar ---

Ders ile ilgili dosyalar