Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Tarim Bilimleri ve Teknolojileri(yl.ing) > COLLOQUIUM IN ORGANIC AGRICULTURE
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
COLLOQUIUM IN ORGANIC AGRICULTURE İkinci düzey AGS 513 Seçmeli 1 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili İNGİLİZCE
Koordinatör PROF. DR. ALİ İRFAN İLBAŞ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. ALİ İRFAN İLBAŞ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. ALİ İRFAN İLBAŞ
Dersin veriliş şekli TEORİK
Dersin amacı Organik Tarım konusunda seminer ve bilimsel toplantı düzenleme yöntemleri, bilimsel toplantılar için organik tarım alanlarının belierlenmesi ve bu alanlarda sunular hazırlama ve sunma becerisinin geliştirilmesi.
Dersin tanımı Seminer ve Bilimsel toplantılar düzenlemede seçilecek Organik Tarım konularının belirlenmesi, organik tarım genel ilkeleri, Organik tarım mevzuatı, organik tarımda toprak verimliliğini sağlama ve sürdürme, organik tarımda bitkisel üretim, organik tarımda hayvansal üretim, organik tarımda doğadan toplama, organik tarımda bitki kouruma, organik tarımda ürün sınıflandırma, paketleme, etiketleme, logo, taşıma ve pazarlama konularında sunu hazırlama ilkeleri

Dersin içeriği
1- Organik tarımda seminer ve bilimsel toplantı düzenleme amaç ve yöntemleri
2- Organik tarımın amacı, felsefesi ve genel prensipleri konusunda sunu hazırlama
3- Organik tarım mevzuatı konusunda sunu hazırlama
4- Organik tarıma başlama, başvuru, sözleşme kuruluşları ve geçiş süreci konusunda sunu hazırlama
5- Organik tarımda toprak verimliliği ve toprak kouruma konusunda sunu hazılama
6- Organik tarımda toprak organik maddesini artırma yöntemleri konusunda sunu hazılama
7- Organik tarımda yosun, quana ve mikrobiyal gübre kullanımı konusunda sunu hazırlama
8- Ara sınav
9- Organik tarımda ekim nöbeti, çeşit ve tohumluk seçimi konusunda sunu hazırlama
10- Organik tarımda bitki koruma yöntemleri konusunda sunu hazırlama
11- Organik hayvancılığın temel ilkeleri konusunda sunu hazırlama
12- Organik tarımda kayıt tutma, ürün işleme, ambalajlama ve etkiketleme konusunda sunu hazırlama
13- Organik tarımda pazarlama yöntemleri konusunda sunu hazırlama
14- Organik tarımda kontrol ve sertifikasyon konusunda sunu hazırlama
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Organik tarım ve konvansiyonel tarım arasındaki farkı bilir.
2- Organik tarımda seminer ve bilimsel toplantıların önemini ve organizasyon yöntemlerini bilir.
3- Organik tarımın kapsadığı alanları gruplara ayırabilir.
4- Organik tarım konusunda seminer, eğitim programı ve bilimsel toplantılar düzenleme ve sunu hazırlamyı bilir.
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 10 5 50
Sunum / Seminer hazırlama 10 4 40
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 5 5
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 7 7
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     190
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 50
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 50
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Newton, J., 2004. Profitable Organic Farming. Blackwell Publishing company, p.176, Oxford, UK.
Yardımcı Kaynaklar Lampkin, N., 1990. Organic Farming. Farming Press, Books, Ispwich. UK. Organic-Europe URL:htttp//www.organic-europe.net/ Lampkin, N.H. and S. Padel (Eds), 1994. The economics of organic farming-an international perspective. cAB International, Wallingford, 460pp.

Ders ile ilgili dosyalar