Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (y.l.) > TEZ ÇALIŞMASI 2
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI 2 İkinci düzey İNŞ 712 4 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. ZÜLKÜF KAYA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. FATİH ALTUN PROF. DR. CENGİZ DURAN ATİŞ PROF. DR. OKAN KARAHAN PROF. DR. ALPER ÖNER PROF. DR. ZÜLKÜF KAYA PROF. DR. BEKİR AKTAŞ DOÇ. DR. SAVAŞ BAYRAM DOÇ. DR. TAMER DİRİKGİL DOÇ. DR. HATİCE ÇITAKOĞLU DOÇ. DR. NEŞE AÇANAL HAKTANIR DOÇ. DR. LEVENT LATİFOĞLU DOÇ. DR. ERDAL UNCUOĞLU DOÇ. DR. UĞUR DURAK DOÇ. DR. SERHAN İLKENTAPAR DR. ÖĞR ÜYESİ HİDAYET ÖZDEMİR DR ÖĞR ÜYESİ MÜSLÜM KILINÇ DR ÖĞR ÜYESİ OĞUZ DÜĞENCİ DR ÖĞR ÜYESİ AHMET ÖZBAYRAK DR ÖĞR ÜYESİ ŞEVKET ASLAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Uygulamalı ve araştırma
Dersin amacı Tez Gelişim Sürecini İncelemek
Dersin tanımı Araştırma yapılması,tezin tamamlanması ve savunulması

Dersin içeriği
1- Tez Yazımı ve Bilimsel Etik
2- Tez Yazımı ve Bilimsel Etik
3- Tez Yazımı ve Bilimsel Etik
4- Tez İzleme
5- Tez İzleme
6- Tez İzleme
7- Tez İzleme
8- Tez İzleme
9- Tez İzleme
10- Tez İzleme
11- Tez İzleme
12- Tez İzleme
13- Tez İzleme
14- Tez İzleme
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Tez yazma tekniği konusunda bilgi sağlar
2- 2- Bilimsel etik konusunda bilgi sağlar
3- 3- Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilgi sağlar
4- 4- Çalışmaların süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslar arası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarılması hakkında bilgi sağlar.
5- 5- Analitik, modelleme ve deneysel esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular; bu süreçte karşılaşılan karmaşık durumları çözümler ve yorumlama becerisi sağlar
6- 6- Yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; sistem, parça veya süreç tasarımlarında yenilikçi çözümler geliştirmeye olanak sağlar
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Lisans programında edinilen birikime dayalı olarak, Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
2- Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak.
3- Değişik disiplinlere ait bilgileri Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgilerle harmanlayabilmek.
4- Proses ve süreç tasarımlarında yeni ve uygulama alanı bulabilecek fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olmak.
5- Gıda teknolojisinde uygulanan son teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.
6- Lisans seviyesinde ders verebilme yetisibe sahip olmak.
7- Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilmek.
8- Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde sorumluluk alabilecek yetkinliğe sahip olmak.
9- Bilimsel çalışmalarda eksik noktaları belirleyerek, çözüm noktasında izleyeceği yolun tayinini gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olmak.
10- Uluslarası literatürü takip edebilecek terminolojiye hakim olmak.
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 13 24 312
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 13 24 312
Toplam iş yükü     624
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   100
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Tez konusu ile ilgili bilimsel yayın ve makaleler
Yardımcı Kaynaklar Tez konusuna yardımcı diğer kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar