Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Hayvan Bes.ve Bes.has.(doktora) > PROTEİNLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
PROTEİNLER VE HAYVAN BESLEMEDEKİ ÖNEMİ Üçüncü düzey VHB 645 Seçmeli 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
Dersin amacı Proteinler ve Hayvan Beslemedeki Önemi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Proteinler ve Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Proteinler ve sınıflandırılması
2- Proteinler ve sınıflandırılması
3- Ruminantlarda azotlu bileşiklerin sindirimi
4- Ruminantlarda azotlu bileşiklerin sindirimi
5- Rumenohepatik azot siklusu
6- Rumenohepatik azot siklusu
7- Rumenohepatik azot siklusu
8- Ruminant beslemede protein kaynağı olarak kullanılacak yem ve katkı maddeleri
9- Rumende mikrobiyal protein sentezi
10- Kanatlılarda protein sindirimi ve metabolizması
11- Kanatlılarda protein sindirimi ve metabolizması
12- Ara Sınav
13- Kanatlılarda protein sindirimi ve metabolizması
14- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı
15- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı
16- Rumende yıkılabilir proteinler
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Proteinler ve sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olması
2- Rumenohepatik azot siklusu hakkında bilgi sahibi olması
3- Ruminant beslemede protein kaynağı olarak kullanılacak yem ve katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olması
4- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı hakkında bilgi sahibi olması
5- Kanatlılarda protein sindirimi ve metabolizması hakkında bilgi sahibi olması
6- Kanatlılarda protein sindirimi ve metabolizması hakkında bilgi sahibi olması
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     100
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar