Dersin adı |
Dersin seviyesi |
Dersin kodu |
Dersin tipi |
Dersin dönemi |
Yerel kredi |
AKTS kredisi |
Ders bilgileri |
RUMEN VE KAN METABOLİTLERİ |
İkinci düzey |
VHB 619 |
|
1 |
6.00 |
6.00 |
Yazdır |
Ön koşul dersleri
|
Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
|
Eğitimin dili
|
Türkçe
|
Koordinatör
|
PROF. DR. KANBER KARA
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
Prof.Dr. Erol BAYTOK, Prof.Dr. Berrin KOCAOĞLU GÜÇLÜ, Prof.Dr. Osman KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
Arş. Gör. ERAY AKTUĞ
|
Dersin veriliş şekli
|
yüz yüze
|
Dersin amacı
|
Bu derste öğrencilere rumen ve kan metabolitleri hakkında bilgi verilecektir.
|
Dersin tanımı
|
rumen ve kan metabolitleri hakkında bilgi vermek
|
1- |
Rumendeki uçucu yağ asitleri
|
2- |
Rumendeki uçucu yağ asitleri
|
3- |
Rumendeki amonyak azotu ve mikrobiyal protein
|
4- |
Rumendeki amonyak azotu ve mikrobiyal protein
|
5- |
Rumendeki mikrobiyal popülasyon
|
6- |
Rumendeki mikrobiyal popülasyon
|
7- |
Rumendeki gaz üretimi
|
8- |
Rumendeki gaz üretimi
|
9- |
Rumendeki gaz üretimi
|
10- |
Kandaki enzimler
|
11- |
Kandaki mineraller
|
12- |
Arasınav
|
13- |
Kandaki lipitler ve proteinler
|
14- |
Kandaki antioksidanlar
|
15- |
|
16- |
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
Rumendeki uçucu yağ asitleri hakkında bilgi sahibi olma
|
2- |
Rumendeki amonyak azotu ve mikrobiyal protein hakkında bilgi sahibi olma
|
3- |
Rumendeki gaz üretimi hakkında bilgi sahibi olma
|
4- |
Kandaki mineraller hakkında bilgi sahibi olma
|
5- |
Kandaki lipitlerproteinler hakkında bilgi sahibi olma
|
6- |
Kandaki antioksidanlar hakkında bilgi sahibi olma
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
Mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
|
|
2- |
Uygulamalarla ilgili yasa yönetmelik ve mevzuatı dikkate alır
|
|
3- |
Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
|
|
4- |
|
|
5- |
|
|
6- |
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
21- |
|
|
22- |
|
|
23- |
|
|
24- |
|
|
25- |
|
|
26- |
|
|
27- |
|
|
28- |
|
|
29- |
|
|
30- |
|
|
31- |
|
|
32- |
|
|
33- |
|
|
34- |
|
|
35- |
|
|
36- |
|
|
37- |
|
|
38- |
|
|
39- |
|
|
40- |
|
|
41- |
|
|
42- |
|
|
43- |
|
|
44- |
|
|
45- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
3
|
42
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
14
|
1
|
14
|
Ödevler
|
0
|
0
|
0
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
3
|
10
|
30
|
Kısa sınavlar
|
0
|
0
|
0
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Ara sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
0
|
0
|
0
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
2
|
2
|
Araştırma
|
14
|
3
|
42
|
Toplam iş yükü
|
|
|
152
|
AKTS
|
|
|
6.00
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
100
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
0
|
0
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
100
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
|
Yardımcı Kaynaklar
|
COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya.
ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Medipress,Ankara.
ENSMİNGER, M.E., OLDFIELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.
|
|