Dersin adı |
Dersin seviyesi |
Dersin kodu |
Dersin tipi |
Dersin dönemi |
Yerel kredi |
AKTS kredisi |
Ders bilgileri |
CHROMATOGRAPHIC METHODS IN FOOD ANALYSIS |
İkinci düzey |
FDE 515 |
|
1 |
7.50 |
7.50 |
Yazdır |
Ön koşul dersleri
|
No
|
Eğitimin dili
|
English
|
Koordinatör
|
PROF. DR. MUSTAFA ÇAM
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
PROF. DR. MUSTAFA ÇAM
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
NA
|
Dersin veriliş şekli
|
In class, face to face by presentations of lecturer and students
|
Dersin amacı
|
To be able to understand the principles on which Chromatographic Techniques Used in Food Analysis are based. To be able to recognize the devices used in Food Analysis. To be able to choose the appropriate Chromatographic Technique Used in Food Analysis.
|
Dersin tanımı
|
It is intended for students who have taken the Instrumental Analysis Course to specialize in chromatographic techniques.
|
1- |
Introduction-Rationale and Importance of the Course-Rules and Requirements of the Course
|
2- |
General concepts
|
3- |
Classification of chromatographic techniques
|
4- |
Gas Chromatography: Column and Detector Systems
|
5- |
Use of gas chromatography in food analysis
|
6- |
Types of Liquid chromatography
|
7- |
Types of HPLC columns and detectors
|
8- |
Midterm exam
|
9- |
Application of HPLC technique in food analysis
|
10- |
Laboratory application
|
11- |
Student presentations
|
12- |
Student presentations
|
13- |
Student presentations
|
14- |
Final exam
|
15- |
|
16- |
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
To be able to choose chromatographic analysis methods appropriate for the food sample.
|
2- |
Ability to choose the method to be used in gas chromatography
|
3- |
Ability to choose the method to be used in HPLC
|
4- |
Ability to conduct research and presentation on chromatographic analysis
|
5- |
Ability to search literature on chromatographic analysis
|
6- |
Be competent in the basic principles of method development
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
Bilimsel araştırmanın gerekliliğini kavrama konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
2- |
ilimsel araştırma metotlarını inceleme konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
3- |
Bilimsel araştırma metotlarını uygulayabilme konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
4- |
Sunu hazırlama metotlarını edinme konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
5- |
Makale hazırlama teknikleri konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
6- |
Yüksek lisans tezi yazma teknikleri konusunda yeterli seviyeye ulaşma.
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
21- |
|
|
22- |
|
|
23- |
|
|
24- |
|
|
25- |
|
|
26- |
|
|
27- |
|
|
28- |
|
|
29- |
|
|
30- |
|
|
31- |
|
|
32- |
|
|
33- |
|
|
34- |
|
|
35- |
|
|
36- |
|
|
37- |
|
|
38- |
|
|
39- |
|
|
40- |
|
|
41- |
|
|
42- |
|
|
43- |
|
|
44- |
|
|
45- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
3
|
42
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
5
|
16
|
80
|
Ödevler
|
2
|
4
|
8
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
1
|
20
|
20
|
Kısa sınavlar
|
0
|
0
|
0
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
12
|
12
|
Ara sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
0
|
0
|
0
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
20
|
20
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
2
|
2
|
Araştırma
|
0
|
0
|
0
|
Toplam iş yükü
|
|
|
186
|
AKTS
|
|
|
7.50
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
20
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
1
|
20
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
40
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
Rouessasc, F.(2007) Chemical Analysis, Modern Instrumentation Methods and Techniques
|
Yardımcı Kaynaklar
|
Rouessasc, F.(2007) Chemical Analysis, Modern Instrumentation Methods and Techniques
|
|