Giriş | English

Lisans > Mühendislik Fakültesi > Gida Mühendisliği > İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
İŞ HAYATI İÇİN YABANCI DİL Birinci düzey GM 412 Zorunlu 8 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Ingilizce I ve Ingilizce II
Eğitimin dili Ingilizce
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA DURSUN ÇAPAR
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı ÖĞRETİM ÜYESİ OYA SİPAHİOĞLU
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Gıda mühendisliği kavram ve terminolojisini yerleştirmek
Dersin tanımı Günümüzde İngilizce sadece akademik bilgiye erişimde değil, mezun olan öğrencilerimizin iş hayatında ihtiyaç duyacağı bir araçtır. Bu ders öğrencilere gıda mühendisliği terminolojisini ve kavramlarının İngilizce karşılıklarını öğretmeyi amaçlamaktadır. Bunu yaparken öğrencinin öğrencilerin İngilizce okuma, anlama, konuşma ve yazma gibi yeteneklerini pratik yapmaları da sağlanmaktadır.

Dersin içeriği
1- Introduction to the course and writing a CV in English
2- Food categories and composition
3- Food carbohydrates, Food lipids
4- Food proteins, Food color chemistry
5- Food flavor chemistry, Food texture
6- Food additives, Food processing (animal foods)
7- Food preservation, Dairy and egg processing
8- Midterm exam
9- Meat processing, Fat and oil processing
10- Sugar processing, beverages, Cereal processing
11- Fruit and vegetable processing, Chocolate processing
12- Factors affecting growth of microorganisms, Foodborne microorganisms and illness
13- Food spoilage, Microbial fermentation, Types of biological hazards
14- Preventing foodborne disease, HACCP
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Öğrenciler gıda mühendisliği İngilizce terminolojisi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
2- Gıda mühendisliği kavramlarını İngilizce tanımlayabilecektir.
3- İngilizce mesleki metinleri okuyabilecek, anlayabilecek ve özetleyebileceklerdir.
4- İngilizce CV hazırlayabileceklerdir.
5- -
6- -
7- -
8- -
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Gıda Mühendisliği alanında bir problemi tespit etmek, çözüm geliştirmek ve bunu uygulama yetisine sahip olmak.
2- Temel mühendislik konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.
3- Gıda hammaddelerinin değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, kalite ve güvenlik konularında yeterli alt yapıya sahip olmak.
4- Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilmek.
5- Bilimsel yöntemlerle araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme becerisine sahip olmak.
6- Gıda mühendisliği alanındaki bir bilgiyi, çalışmayı yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilmek.
7- En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneğine sahip olmak.
8- Gıda mühendisliği alanının gerektirdiği sunum, yazım, tasarım, istatistik gibi konularda bilişim teknolojilerinden etkin olarak yararlanmak.
9- Proje hazırlama ve değerlendirme konularında bilgi ve beceriye sahip olmak.
10- Yaşam boyu öğrenmenin, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip etmenin ve bu kapsamda kendini sürekli geliştirmenin önemini kavrayabilmek.
11- İşletme yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve bilince sahip olmak.
12- Gıda mühendisliği alanında kazandıkları bilgi ve becerileri disiplinlerarası çalışmalarda uygulayabilmek.
13- Sosyal ve etik değerleri özümsemek ve sorumluluğunu taşımak.
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 8 2 16
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 2 4
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 3 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     58
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 30
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı -
Yardımcı Kaynaklar -

Ders ile ilgili dosyalar