Ön koşul dersleri
|
Bu dersi almak için gerekli özel bir şart bulunmamaktadır.
|
Eğitimin dili
|
Türkçe
|
Koordinatör
|
DOÇ. DR. SERHAT AL
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
YRD.DOÇ. DR. HARUN HIZLISOY
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
|
Dersin veriliş şekli
|
Ders öğretim üyeleri tarafından teorik ve pratik olarak yapılacaktır. Teorik derslerde slayt ve barkovizyon gibi görsel araçlar kullanılarak öğrencinin derse olan dikkatini sürdürmesi sağlanacaktır. Pratik uygulamalarda ise Anabilim dalı laboratuarları imkanları kullanılacaktır.
|
Dersin amacı
|
Gıda Mikrobiyolojisi dersinde öğretilen bilgilere paralel olarak gıda laboratuvar şartlarında nasıl çalışılması gerektiği, laboratuvarda kullanılan alet ve malzemelerin çalışma prensibleri ve mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyonuna yönelik ilk pratik bilgileri kazandırmaktır
|
Dersin tanımı
|
Gıdalarda bulunan ya da sonradan gıdalara bulaşan mikroorganizmaların antimikrobiyallere dirençliğini ve direnç mekanizmalarını inceleyen bir derstir.
|