Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Hayvan Bes.ve Bes.has.(doktora) > ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ANALİZ METOTLARI Üçüncü düzey VBH 568 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. NURHAN ERTAŞ ONMAZ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. NURHAN ERTAŞ ONMAZ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Dersin amacı, et ve et ürünlerinin üretimi sürecinde kalitenin sağlanması, korunması ve tespiti konuları ile kalite konusunda oluşacak problemlerin giderilmesi kapsamında öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerini artırmaktır.
Dersin tanımı Ders kapsamında et ve et ürünlerinde kalite hakkında detaylı bilgi sunulacak, taze ve işlenmiş et ürünlerinde kalite kriterleri detaylı olarak verilecektir. Ayrıca Hammadde kalitesinin ürün kalitesine etkileri hakkında bilgi verilecektir.

Dersin içeriği
1- Dersin tanıtımı, kaynakların belirtilmesi, Kalite nedir? Kalite hakkında genel bilgiler.
2- Et ve et ürünlerinde genel kalite kriterleri hakkında genel bilgiler
3- Et Ürünlerinde Duyusal Analiz Metotları
4- Et Ürünlerinde Kimyasal Analiz Metotları (pH, rutubet, Titrasyon asitliği tayini, tuz, hidrojen peroksit tayini)
5- Et Ürünlerinde Kimyasal Analiz Metotları (pH, rutubet, Titrasyon asitliği tayini, tuz, yağ, hidrojen peroksit tayini)
6- Et Ürünlerinde Kimyasal Analiz Metotları (Ham protein tayini)
7- Et Ürünlerinde Kimyasal Analiz Metotları (Yağ ve Yağlarda serbest yağ asitleri tayini)
8- Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analiz Metotları
9- Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analiz Metotları
10- Et Ürünlerinde Serolojik Analiz Metotları (Hayvan türlerinin Tayini)
11- Et Ürünlerinde Moleküler Analiz Metotları (Hayvan türlerinin Tayini)
12- Et Ürünlerinde Moleküler Analiz Metotları (Hayvan türlerinin Tayini)
13- Et Ürünlerinde Histolojik Analiz Metotları
14- Et Ürünlerinde Histolojik Analiz Metotları
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Et ve Et Ürünlerinin fiziksel ve kimyasal analizlerini yapabilir ve sonuçları yorumlayabilir
2- Et ve Et Ürünlerinin mikrobiyolojik analizlerini yapabilir ve sonuçları yorumlayabilir
3- Et ve Et Ürünlerinin serolojik analizlerini yapabilir ve sonuçları yorumlayabilir
4- Et ve Et Ürünlerinin PCR tabanlı moleküler analizlerini yapabilir ve sonuçları yorumlayabilir
5- Farklı disiplinlerden gelen bilgileri bütünleştirir
6- Et ürünleri analizlerinde uygulanan modern teknik ve yöntemler hakkında geniş bilgi sahibidir
7- Et ve Et Ürünleri analiz sonuçlarının gıda mevzuatı ve standartlarına uygun olarak değerlendirir
8- Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazlarını kullanabilmeyi bilir
9- Bilimsel araştırma tasarlama, uygulama ve değerlendirme becerisine sahiptir
10- Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve özgün fikirler geliştirme ve uygulama becerisine sahiptir

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 0 0 0
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     0
AKTS     0.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   0
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   0

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar