Giriş | English

Doktora > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (dr. Yabanci Dil) > NEW DEVELOPMENTS IN CEREAL TECHNOLOGY
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
NEW DEVELOPMENTS IN CEREAL TECHNOLOGY Üçüncü düzey FDE 614 Seçmeli 2 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri None
Eğitimin dili English
Koordinatör PROF. DR. MEHMET HAYTA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. MEHMET HAYTA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı None
Dersin veriliş şekli Face to face
Dersin amacı To gain knowledge in recent technology to process cereal and cereal products
Dersin tanımı -

Dersin içeriği
1- Starch:main sources and processing methods
2- Starch:main sources and processing methods
3- Cereal products for gluten intolerants patients
4- Cereal products for gluten intolerants patients
5- GC-MS, HPLC applications
6- GC-MS, HPLC applications
7- HP, PEF, MW, Halogen lamp, UV applications
8- HP, PEF, MW, Halogen lamp, UV applications
9- CE,PCR and ELISA applications
10- CE,PCR and ELISA applications
11- NIR, SEM image analyses applications
12- NIR, SEM image analyses applications
13- DSC, SORTEX and C-cell applications
14- DSC, SORTEX and C-cell applications
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- -Understands the basic issues related to cereals
2- -Understands new systems in the production of cereal crops
3- -Learns genetic studies in cereals
4- -Learns biotechnological applications in cereals
5- -Understands quality control methods in cereals
6- -
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 5 5 25
Sunum / Seminer hazırlama 14 3 42
Kısa sınavlar 7 2 14
Ara sınavlara hazırlık 1 5 5
Ara sınavlar 1 3 3
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 5 5
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 5 5
Yarıyıl sonu sınavı 1 3 3
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     186
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 20
Kısa sınav 7 10
Ödev 5 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı -ICC Handbook of 21st Century Cereal Science and Technology
Yardımcı Kaynaklar -Handbook of Cereal Science and Technology, Revised and Expanded (Food Science and Technology) 2nd Edition

Ders ile ilgili dosyalar