Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > RUSÇA III
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
RUSÇA III Üçüncü düzey REH417.1 7 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili Rusça/Türkçe
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYSEL SARIKAYA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYSEL SARIKAYA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli YÜZYÜZE
Dersin amacı Turistler/müşterilerle mesleki düzeyde iletişim kurabilmelerini ve orta düzeyde metinleri sözlük yardımıyla okuyabilmelerini sağlamak ve gelecekte kendi kendilerine dillerini geliştirebilme becerisini kazandırmaktır.
Dersin tanımı Orta seviyede Rusça öğretimi.

Dersin içeriği
1- Genel tekrar; çeviri cümleleri ve metin çevirisi
2- Gelecek zaman fiil çekimleri
3- hareket fiillerinde gelecek zaman
4- kısa sıfatlar
5- -de ve -i halinde zaman kavramı
6- Konu pekiştirme için çeviri cümleleri ve metin çevirisi
7- -in hali sıfatlar, sayılar, iyelik zamirleri
8- -in hali edatlar
9- -i hali sıfatlar, sayılar, iyelik zamirleri
10- -i hali edatlar
11- -ile hali sıfatlar, sayılar, iyelik zamirleri
12- -ile hali edatlar
13- -ile hali edilgen yapı
14- Genel tekrar; çeviri cümleleri ve metin çevirisi
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Orta düzeyde Rusça söylenenleri anlama becerisi kazanır.
2- Orta düzeyde gramer bilgisi edinir.
3- Turistler ile iletişim kurmada orta düzeyde konuşma kalıplarına sahip olur.
4- Rusça konuşanlar/ turistler karşısında istenileni/sorulanı anlayabilme yetkinliği kazanır.
5- Rusça konuşan insanlarla orta düzeyde iletişim kurar.
6- Rus dilinin dilbilgisi mantığını kavrar.
7- Orta düzeyde Rusça''''''''dan Türkçe''''''''ye ve Türkçe''''''''den Rusça''''''''ya mesleki çeviri yapar.
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 6 84
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 30 1 30
Ödevler 30 1 30
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 2 1 2
Ara sınavlara hazırlık 2 1 2
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 1 2
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     152
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Leksiko Grammatiçeski Kurs Dlya Naçinayuşih; S.A.Havronina
Yardımcı Kaynaklar Russian in exercises; S.A.Havronina

Ders ile ilgili dosyalar