Ön koşul dersleri
|
Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
|
Eğitimin dili
|
Türkçe
|
Koordinatör
|
PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
Prof. Dr. Erol BAYTOK
Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ
Prof. Dr. Osman KÜÇÜK
Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
Araş.Gör. Eray AKTUĞ
|
Dersin veriliş şekli
|
yüz yüze
|
Dersin amacı
|
Yemleri işleme teknikleri ve karma yem hazırlama
|
Dersin tanımı
|
Yemleri işleme teknikleri ve karma yem hazırlama yöntemleri hakkında bilgi vermek.
|
1- |
Yem maddelerinin işlenmesinin beslenme üzerine etkileri
|
2- |
Yemleri işlemenin amacı
|
3- |
Konsantre yemleri işleme teknikleri
|
4- |
Konsantre yemleri işleme teknikleri
|
5- |
Konsantre yemleri işleme teknikleri
|
6- |
Kaba yemleri işleme teknikleri
|
7- |
Kaba yemleri işleme teknikleri
|
8- |
Kaba yemleri işleme teknikleri
|
9- |
ara sınav
|
10- |
Yağ üretim teknolojisi ve küspe üretimi
|
11- |
Yağ üretim teknolojisi ve küspe üretimi
|
12- |
Kedi köpek ve balık yemlerine uygulanan teknolojik işlemler veKonsantre yem karması hazırlama
|
13- |
ruminant yemlerine uygulanan teknolojik işlemler ve Konsantre yem karması hazırlama
|
14- |
at yemlerine uygulanan teknolojik işlemler ve Konsantre yem karması hazırlama
|
15- |
kanatlı hayvan yemlerine uygulanan teknolojik işlmeler ve Konsantre yem karması hazırlama
|
16- |
Konsantre yem karması hazırlama ve Konsantre yem karması hazırlama
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
Yem maddelerinin işlenmesinin beslenme üzerine etkileri hakkında bilgi sahibi olma
|
2- |
Konsantre yemleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma
|
3- |
Kaba yemleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma
|
4- |
Yağ üretim teknolojisi ve küspe üretimi hakkında bilgi sahibi olma
|
5- |
Konsantre yem karması hazırlama ve Konsantre yem karması hazırlama hakkında bilgi sahibi olma
|
6- |
at, köpek, kedi tavuk Konsantre yem karması hazırlama hakkında bilgi sahibi olma
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
|
|
2- |
Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
|
|
3- |
|
|
4- |
|
|
5- |
|
|
6- |
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
21- |
|
|
22- |
|
|
23- |
|
|
24- |
|
|
25- |
|
|
26- |
|
|
27- |
|
|
28- |
|
|
29- |
|
|
30- |
|
|
31- |
|
|
32- |
|
|
33- |
|
|
34- |
|
|
35- |
|
|
36- |
|
|
37- |
|
|
38- |
|
|
39- |
|
|
40- |
|
|
41- |
|
|
42- |
|
|
43- |
|
|
44- |
|
|
45- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
2
|
28
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
14
|
1
|
14
|
Ödevler
|
14
|
2
|
28
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
10
|
2
|
20
|
Kısa sınavlar
|
0
|
0
|
0
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Ara sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
0
|
0
|
0
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
2
|
2
|
Araştırma
|
14
|
3
|
42
|
Toplam iş yükü
|
|
|
156
|
AKTS
|
|
|
6.00
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
100
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
0
|
0
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
100
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2007. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara
Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2006. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara
Çalışkaner Ş ve Demir E, 2002. Hayvan Besleme Fizyolojisi ve Metabolizması. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:20. II. Baskı, Tokat
Aksoy A, Macit M, Karaoğlu M, 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları-Ders Notu Yayın No:220, Erzurum.
|
Yardımcı Kaynaklar
|
Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2007. Yemler Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara
Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, 2006. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif Matbaa, 3. Baskı, Ankara
Çalışkaner Ş ve Demir E, 2002. Hayvan Besleme Fizyolojisi ve Metabolizması. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:20. II. Baskı, Tokat
Aksoy A, Macit M, Karaoğlu M, 2000. Hayvan Besleme. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları-Ders Notu Yayın No:220, Erzurum.
|
|