Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Tibbi Biyoloji (yüksek Lisans) > SİNDİRİM SİSTEMİ II:ÖZOFAGUS VE GASTROİNTESTİNAL K
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SİNDİRİM SİSTEMİ II:ÖZOFAGUS VE GASTROİNTESTİNAL K İkinci düzey VHE 611 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. GÜNER KÜÇÜK BAYRAM
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof.Dr. Narin LİMAN, Prof.Dr. Güner Küçük BAYRAM, Doç.Dr. Feyzullah BEYAZ, Yrd.Doç.Dr. Emel ALAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yrd.Doç.Dr. Emel ALAN
Dersin veriliş şekli Dersin konusuna ilişkin bilgiler çeşitli görsel eğitim araçlarıyla anlatılmaktadır.
Dersin amacı Doktora öğrencilerine Sindirim Sisteminin Özofagus ve Gastrointestinal Kanalına ait organlarının ışık ve elektron mikroskobik yapısı hakkında teorik ve pratik bilgi vermektir.
Dersin tanımı Yemek borusu, mide (bileşik mide-bileşik tek boşluklu mide, bileşik çok boşluklu mide, rumen, retikulum, omazum, abomazum-, basit mide) ve bağırsakların (ince- duodenum, jejenum ve ileum- ve kalın bağırsaklar- sekum, kolon, rektum, anüs) hayvan türlerine göre yapısal özellikleri ile ilgili bilgileri içerir.

Dersin içeriği
1- Yemek borusu
2- Midenin türlere göre sınıflandırılması (bileşik mide-bileşik tek boşluklu mide, bileşik çok boşluklu mide)
3- Rumen
4- Retikulum
5- Omazum
6- Abomazum-, basit mide
7- Duodenum
8- Arasınav
9- Jejenum
10- İleum
11- Sekum
12- Kolon
13- Rektum, anüs
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Yemek borusunun histolojik yapısı hakkında bilgi sahibi olma
2- Midenin türlere göre sınıflandırılmasını (bileşik mide-bileşik tek boşluklu mide, bileşik çok boşluklu mide)yapabilme
3- Rumen, retikulum ve omazumun histolojik yapısı hakkında bilgi sahibi olma
4- Abomazum ve basit midenin histolojik yapısı hakkında bilgi sahibi olma
5- Duodenum, jejenum ve ileum histolojik yapısı hakkında bilgi sahibi olma
6- Sekum, kolon, rektum ve anüsün histolojik yapısı hakkında bilgi sahibi olma
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 16 4 64
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 16 2 32
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 16 2 32
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 16 1 16
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     146
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Veteriner Özel Histoloji (Aytekin Özer, Nobel Tıp Kitabevi, Ankara 2008)
Yardımcı Kaynaklar Genel Histoloji ders Kitabı (Mahmut Sağlam, Reşat Nuri Aştı, Aytekin Özer, Yorum Matbaacılık, 1997) Comparative Veterinary Histology with clinical correlates Elizabeth Aughey, Fredric L.Frye, London : Manson, 2001 Applied Veterinary Histology, William J. Banks, 3rd ed.. St.Louis : Mosby Year Book, 1993 Textbook of Veterinary Histology, H. Dieter Dellmann, 4th ed.. Philadelphia : Lea and Febiger,1993 Color Atlas of Veterinary Histology, William J. Bacha, Philadelphia : Lea and Febiger

Ders ile ilgili dosyalar