Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Zootekni (doktora) > HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER PAZARLAMASI
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER PAZARLAMASI Üçüncü düzey VZT 675 Seçmeli 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör PROF. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Dersin veriliş şekli TEORİK, KONU ANLATIMLI, SUNUM
Dersin amacı Genel pazarlama ilkeleri ışığında, hayvansal ürünlerde pazarlamanın yapısı ve işleyişini anlayabilme amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı Hayvancılıkta ekonomik bakış açısını sağlamak

Dersin içeriği
1- Pazarlamanın tanımı ve önemi
2- Pazarlama işlevleri
3- İşletme yönetiminde pazarlama ve yönetimi
4- Hayvan ve hayvansal ürünlerde pazar yapısı ve işleyişi
5- Hayvan ve hayvansal ürünlerde pazarlama hizmetleri
6- Hayvan ve hayvansal ürün pazarlamasında dikkat edilecek hususlar
7- Sınav
8- Hayvan ve hayvansal ürünlerde pazarlama kanalları
9- Hayvan ve hayvansal ürünlerde aracı hizmetleri
10- Hayvan ve hayvansal ürünlerde fiyat oluşumu
11- Hayvan ve hayvansal ürünlerde pazarlama maliyetleri
12- Hayvansal ürünlerde pazarlama sorunları
13- Hayvancılıkta pazarlama sorunlarına çözüm önerileri
14- Sınav
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile ilgili veri toplama, değerlendirme, strateji ve politika oluşturma
2- Farklı hayvan türleri ile ilgili refah, biyo-güvenlik, sürü sağlığı ve yönetimini bilerek uygulayabilme
3- Hayvansal üretimle ilgili ortaya çıkan sorunları bilimsel ve ekonomik perspektifle çözebilme
4- Multidisipliner çalışmaya yatkın ve ekonomik bakış açısına sahip olma
5- Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile ilgili veri toplama, değerlendirme, strateji ve politika oluşturma
6- Farklı hayvan türleri ile ilgili refah, biyo-güvenlik, sürü sağlığı ve yönetimini bilerek uygulayabilme
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 8 64
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 5 25
Ödevler 5 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 5 5
Kısa sınavlar 1 1 1
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     106
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı doç.dr.savaş sarıözkan-ders notları
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar