Giriş | English

Doktora > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (doktora) > TEZ DANIŞMANLIĞI 2
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TEZ DANIŞMANLIĞI 2 Üçüncü düzey MAT 722 1 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. EMİN AYGÜN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Tüm öğretim üyeleri
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Tüm öğretim üyeleri
Dersin veriliş şekli Yüz-Yüze
Dersin amacı Dersin amacı , öğrencilere bilimsel arastırma yapmaya hazırlık için, literatür tarama yapmayı, bilgileri toparlama ve yorumlama yapmayı öğretmektir.
Dersin tanımı Yüksek Lisans tez çalışmalarına hazırlık.

Dersin içeriği
1- Tez çalışmalarına hazırlık
2- Tez çalışmalarına hazırlık
3- Tez çalışmalarına hazırlık
4- Tez çalışmalarına hazırlık
5- Tez çalışmalarına hazırlık
6- Tez çalışmalarına hazırlık
7- Tez çalışmalarına hazırlık
8- Tez çalışmalarına hazırlık
9- Tez çalışmalarına hazırlık
10- Tez çalışmalarına hazırlık
11- Tez çalışmalarına hazırlık
12- Tez çalışmalarına hazırlık
13- Tez çalışmalarına hazırlık
14- Tez çalışmalarına hazırlık
15- Tez çalışmalarına hazırlık
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Araştırma metotlarını öğrenme
2- Tez konusu araştırma yeteneğini geliştirmek hazırlık yapma
3- Tez yazımında referans kullanmayı ve referans vermeyi öğrenmek
4- Tez yazımında özet ve sonuç yazımını öğrenmek
5- Kendi sahası ile ilgili bilgileri farklı yöntemlerle ifade etme yeteneği kazanmak
6- Tez yazımında kullanabilecekleri bilgisayar proğramlarını kullanmaya yöneltmek
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Lisans programında edinilen birikime dayalı olarak, Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
2- Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak.
3- Değişik disiplinlere ait bilgileri Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgilerle harmanlayabilmek.
4- Proses ve süreç tasarımlarında yeni ve uygulama alanı bulabilecek fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olmak.
5- Gıda teknolojisinde uygulanan son teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.
6- Lisans seviyesinde ders verebilme yetisibe sahip olmak.
7- Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilmek.
8- Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde sorumluluk alabilecek yetkinliğe sahip olmak.
9- Bilimsel çalışmalarda eksik noktaları belirleyerek, çözüm noktasında izleyeceği yolun tayinini gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olmak.
10- Uluslarası literatürü takip edebilecek terminolojiye hakim olmak.
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 1 15
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 15 1 15
Ödevler 6 1 6
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 6 2 12
Toplam iş yükü     48
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Mucuk, O., Topoloji ve Kategori Teorisi, Nobel Akademik Yayınları, Ankara, Geliştirilmiş 3. Basım, Ekim 2023 (595 sayfa) ISBN 978-625-397-682-8
Yardımcı Kaynaklar Koçak M., Genel Topolojiye Giriş ve Çözümlü Alıştırmalar , Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir, 2004.

Ders ile ilgili dosyalar