Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beslenme ve Diyetetik (doktora) > ANABİLİM DALI SEMİNERİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ANABİLİM DALI SEMİNERİ Üçüncü düzey VMB 500 1 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Derse sadece lisansüstü eğitim gören öğrenciler kabul edilecektir.
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. FUAT AYDIN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr.Fuat AYDIN, Prof. Dr. K.Semih GÜMÜŞSOY, Doç.Dr. Seçil ABAY
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araş. Gör. Emre KARAKAYA
Dersin veriliş şekli Derste teorik konular anlatılacak ve farklı problemlerin metodolojik çözümleri öğretilecektir.
Dersin amacı Dersin amacı; Literatür taraması, kaynaklara ulaşma, Tablo ve Şekil hazırlama yöntemlerinin teorik ve pratik kavramlarını öğrencilere öğretmektir.
Dersin tanımı Literatür taraması, kaynaklara ulaşma, Tablo/ Şekil nasıl hazırlanır, konuları uygulamalı olarak anlatılacaktır.

Dersin içeriği
1- Literatür taraması
2- Literatür taraması
3- Kaynaklara ulaşma
4- Kaynaklara ulaşma
5- Tablo ve Şekil hazırlanması
6- Tablo ve Şekil hazırlanması
7- Literatür taraması
8- Literatür taraması
9- Literatür taraması
10- Kaynaklara ulaşma
11- Kaynaklara ulaşma
12- Seminer yazım ve sunumu
13- Seminer yazım ve sunumu
14- Seminer yazım ve sunumu
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Bilimsel yayınları inceleme ve okuma teknikleri
2- Farklı dillerdeki makaleleri okuma ve çeviri teknikleri
3- Literatür taraması teknikleri
4- Bilimsel makale yazım teknikleri
5- Seminer sunumu teknikleri
6- Seminer ve tez çalışmasında dikkat edilecek hususlar.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2- Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4- Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6- Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7- Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8- Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 10 4 40
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 20 20
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     126
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Medical microbiology and immunology / Warren E. Levinson-Ernest Jawetz Color atlas and textbook of diagnostic microbiology / E.W. Koneman et al. Manual of clinical microbiology / ed. Patrick R.Murray; Ellen Jo Baron Microbiology and Immunology Lipincott Williams & Wilkins
Yardımcı Kaynaklar Principles and Practice of İnfectious Diease Vol I-II / Gerald L. Mandell, John E Bennett, Raphael Dolin Klinik Mikrobiyoloji “Özel Bakteriyoloji ve Bakteri Enfeksiyonları” / Prof. Dr. Hakkı Bilgehan Temel ve Klinik Mikrobiyoloji / Ed; Prof. Dr. Şemsettin Ustaçelebi

Ders ile ilgili dosyalar