Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (nvş.hcb.ün.ort.yl.) > BİTKİSEL KÖKENLİ YEMLER VE TEKNOLOJİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
BİTKİSEL KÖKENLİ YEMLER VE TEKNOLOJİSİ İkinci düzey VHB 601 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araş.Gör. Eray AKTUĞ
Dersin veriliş şekli Yüz yüze sunum, Soru-cevap anlatım
Dersin amacı Bitkisel Kökenli Yemler ve Teknolojisi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Bitkisel Kökenli Yemler ve Teknolojisinin Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Yemlerin Tanımı Ve Sınıflandırılması
2- Yemlerin Tanımı Ve Sınıflandırılması
3- Yemlerin Değerliliğini Etkileyen Faktörler
4- Yemlerin Değerliliğini Etkileyen Faktörler
5- Yeşil Yemler
6- Kuru Otlar
7- Silaj Yemleri
8- Silaj Yemleri
9- Kök Ve Yumru Yemler
10- Dolgu Maddesince Zengin Yemler
11- Tane Yemler
12- Ara Sınav
13- Endüstri Yan Ürünleri
14- Endüstri Yan Ürünleri
15- Alternatif bitkisel Yem Maddeleri
16- Alternatif bitkisel Yem Maddeleri
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Bitkisel kökenli yemler hakkında bilgi sahibi olması
2- Silajlar hakkında bilgi sahibi olması
3- Buğdaygil tane yemler hakkında bilgi sahibi olması
4- Bitkisel yağlar hakkında bilgi sahibi olması
5- Kuru otlar hakkında bilgi sahibi olması
6- Alkol, Bira ve Şarap Endüstrisi Yan ürünleri hakkında bilgi sahibi olması
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 10 30
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 3 42
Toplam iş yükü     152
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Medipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990: Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar