Giriş | English

Lisans > Güzel Sanatlar Fakültesi > Müzik > YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ Birinci düzey VHB 525 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe, İngilizce
Koordinatör PROF. DR. EROL BAYTOK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. EROL BAYTOK, PROF. DR. BERRİN K. GÜÇLÜ, PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK, PROF. DR. KANBER KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı ARŞ. GÖR. SENA YILMAZ
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Ruminant ve Monogastrik hayvanlar için yemlerin enerji değerlerinin belirlenmesinin öğretilmesi
Dersin tanımı Hayvan beslmede kullanılan yemlerin enerji değerleri

Dersin içeriği
1- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri
2- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri
3- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri
4- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri
5- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri
6- Klasik sindirim denemeleri
7- Klasik sindirim denemeleri
8- Enzimatik yöntem
9- Enzimatik yöntem
10- Arasınav
11- In vitro yöntemler
12- Gaz üretimi
13- In situ yöntemler
14- At yemlerin enerji değerlerinin in vitro yöntemlerle belrilenmesi
15- Köpek, kedi ve diğer pet hayvanlarının yemlerinin enerji değerlerinin in vitro yöntemlerle belirlenmesi
16- Kanatlılar için yem enerji değerlendirme sistemleri
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Ruminantlar için yem enerji değerlendirme sistemleri hakkında bilgi sahibi olması
2- Klasik sindirim denemeleri hakkında bilgi sahibi olması
3- Enzimatik yöntem hakkında bilgi sahibi olması
4- In vitro yöntemler hakkında bilgi sahibi olması
5- Gaz üretimi hakkında bilgi sahibi olması
6- In situ yöntemler hakkında bilgi sahibi olması
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Güncel sanat kavramlarını anlamak ve ilişkiler kurarak açıklayabilmek
2- Müzik sanatının temel dinamiklerini anlamak, tarihini öğrenmek ve güncelle ilişkilendirebilmek
3- Alanının terminolojisini öğrenmek, kendi yazı ve sunularında sanatın dilini etkili kullanmak
4- Alanında kullanılan yeni yöntem -teknikleri bilmek ve özgün çalışmaların gerçekleştirilebilmesinde kullanabilmek
5- Araştırma yöntem - tekniklerini bilmek ve alanında uygulayabilmek
6- Alanında proje geliştirmek, projesini uygulayarak hayata geçirebilmek
7- Etik kurallara uymak ve sosyal sorumluluk bilinci taşıyabilmek
8- Alanında paylaşıma açık sanatsal etkinlikler düzenlemek; Yaptığı çalışmaları etkili bir şekilde sunabilmek
9- Güncel yayınları, oluşum ve aktiviteleri (konserleri) takip etmek, katılımcı olabilmek
10- Evrensel, ulusal, yerel sanat ve tasarım değerlerinin farkında olabilmek
11- Herhangi bir sanatsal etkinliği (konser, dinleti vb.) çözümleyici ve eleştirel bakış açısı ile değerlendirebilmek
12- Alanın gerektirdiği bilgisayar programlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini sanatsal anlamda kullanabilmek
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 10 2 20
Ödevler 4 3 12
Sunum / Seminer hazırlama 1 2 2
Kısa sınavlar 1 1 1
Ara sınavlara hazırlık 1 15 15
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 15 30
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 3 42
Toplam iş yükü     154
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Hayvan Besleme Biyokimyası, Hayvanlarda Beslenme Fizyolojisi ve Metabolizması
Yardımcı Kaynaklar Internet ve diğer basılı kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar