Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter.patoloji (yüksek Lisans) > SU ÜRÜNLERİNİN BESLENMESİ VE BESLENME HASTALIKLARI
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SU ÜRÜNLERİNİN BESLENMESİ VE BESLENME HASTALIKLARI İkinci düzey VHB 651 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. KANBER KARA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Bu derste öğrencilere su ürünlerinin beslenmesi ve beslenme hastalıkları hakkında bilgi verilecektir.
Dersin tanımı Bu derste öğrencilere su ürünlerinin beslenmesi ve beslenme hastalıkları hakkında bilgi verilecektir.

Dersin içeriği
1- Balık besleme
2- Balık besleme
3- Balık besleme
4- Balık besleme
5- Kabuklu su ürünlerinin beslenmesi
6- Kabuklu su ürünlerinin beslenmesi
7- Kabuklu su ürünlerinin beslenmesi
8- Eklem bacaklı su ürünlerinin beslenmesi
9- Eklem bacaklı su ürünlerinin beslenmesi
10- Eklem bacaklı su ürünlerinin beslenmesi
11- Akvaryum hayvanlarının beslenmesi
12- Arasınav
13- Yumuşakça su ürünlerinin beslenmesi
14- Yumuşakça su ürünlerinin beslenmesi
15- Yumuşakça su ürünlerinin beslenmesi
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Balık besleme hakkında bilgi sahibi olma
2- Kabuklu su ürünlerinin beslenmesi hakkında bilgi sahibi olma
3- Eklem bacaklı su ürünlerinin beslenmesi hakkında bilgi sahibi olma
4- Akvaryum hayvanlarının beslenmesi hakkında bilgi sahibi olma
5- Yumuşakça su ürünlerinin beslenmesi hakkında bilgi sahibi olma
6- Balık besleme hakkında bilgi sahibi olma
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 10 30
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 3 42
Toplam iş yükü     148
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar