Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Vet.farmakoloji-toksikoloji (cum.ort.dr) > İNGİLİZCE IV
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
İNGİLİZCE IV Üçüncü düzey REH302 6 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili İngilizce
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYŞEGÜL GÜRBEDEN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Öğretim Görevlisi ZEYNEP KAYHAN, Öğretim Görevlisi AYŞEGÜL GÜRBEDEN, Öğretim Görevlisi Ayşe YILDIZ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından görevlendirilen Öğretim Görevlileri
Dersin veriliş şekli Yüzyüze
Dersin amacı Temel düzeyde İngilizce öğrenimi.
Dersin tanımı Temel düzeyde İngilizce öğrenimi.

Dersin içeriği
1- YDS 2020 Güz 1-45. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
2- YDS 2020 Güz sorularından 46-80. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
3- YDS 2020 Bahar sorularından 1-45. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
4- YDS 2020 Bahar sorularından 46-80. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
5- YDS 2021 GÜZ sorularından 1-45. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
6- YDS 2021 GÜZ sorularından 46-80. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
7- YDS 2021 Bahar sorularından 1-45. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
8- YDS 2021 Bahar sorularından 46-80. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
9- YDS 2022 GÜZ sorularından 1-45. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
10- YDS 2021 GÜZ sorularından 46-80. sorular arası derse katılan öğrencilerle karşılıklı tartışılarak her bir sorunun distractor analizi yapılarak cevaplandırılacak.
11- TÜREB sınavına girecek öğrencilerin sınavlara hem bilgi desteği hem de konuşmalarına destek olmak için farklı kültürel ve medeniyetler/arkeolojik konularda konuşmalarını sağlamak için konuşma pratiğinin yapılması için belirlenmiş konulardan bazıları her hafta ders esnasında tartışılacak
12- TÜREB sınavına girecek öğrencilerin sınavlara hem bilgi desteği hem de konuşmalarına destek olmak için farklı kültürel ve medeniyetler/arkeolojik konularda konuşmalarını sağlamak için konuşma pratiğinin yapılması için belirlenmiş konulardan bazıları her hafta ders esnasında tartışılacak
13- TÜREB sınavına girecek öğrencilerin sınavlara hem bilgi desteği hem de konuşmalarına destek olmak için farklı kültürel ve medeniyetler/arkeolojik konularda konuşmalarını sağlamak için konuşma pratiğinin yapılması için belirlenmiş konulardan bazıları her hafta ders esnasında tartışılacak
14- TÜREB sınavına girecek öğrencilerin sınavlara hem bilgi desteği hem de konuşmalarına destek olmak için farklı kültürel ve medeniyetler/arkeolojik konularda konuşmalarını sağlamak için konuşma pratiğinin yapılması için belirlenmiş konulardan bazıları her hafta ders esnasında tartışılacak
15- TÜREB sınavına girecek öğrencilerin sınavlara hem bilgi desteği hem de konuşmalarına destek olmak için farklı kültürel ve medeniyetler/arkeolojik konularda konuşmalarını sağlamak için konuşma pratiğinin yapılması için belirlenmiş konulardan bazıları her hafta ders esnasında tartışılacak
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Turizm fakültesi rehberlik bölümü öğrencilerinin YDS sınavından en az 75 puan almaları kokartlarını alabilmeleri için şu andaki mevcut yönetmeliğe göre şarttır. öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olabilmeleri için sınav içeriğinde bulunan farklı soru formlarına hazırlanmaları ve bilgilerini bu sınavlarda doğru bir şekilde kullanabilmeleri için derslerimizde amaçlarına dönük bir çalışma yapmaktayız.
2- öğrencilerimiz: YDS sınavlarında yer alan; a) KELİME VE PHRASAL VERBS lerle ilgili sorulara cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
3- b) gramerle ilgili sorulara cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
4- c) cloze test /use of English sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
5- d) yarım bırakılan cümleyi tamamlama sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
6- e) çeviri Tİ-İT sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
7- f) paragraf akışını bozan cümle sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
8- g) paragraf akışını tamamlayan cümle sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
9- h) diyalog ve anlamca en yakın cümle sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır ayrıca paragraf sorularına cevap verebilmek için bu alandaki soru çözümlerini yaparak teknik ve pratik kazanacaklardır.
10- ı) öğrencilerimiz TURSAB sınavına da girebilecekleri için çeviri, alanlarında okuma, konuşma ve dinleme anlama ile ilgili pratik ve teknik çalışmaları yapılacaktır.

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Farmakoloji ve toksikoloji alanındaki her türlü bilgiyi (zehirlenme, kirlilik, ilaç kullanımı v.b.) derlemek ve değerlendirmek.
2- Farmakoloji ve toksikoloji ile ilgili alanlar hakkında derinlemesine bilgilere sahip olmak. Farmakoloji ve toksikoloji alanındaki sorunları çözebilmek.
3- Farmakoloji ve toksikoloji alanındaki olayları kavramsallaştırmak, bilimsel yöntemleri analiz etmek, sonuçları yorumlamak, sorunlar için yöntem veya analiz oluşturmak ve elde edilen verilere göre çözümler sunmak.
4- Farmakoloji ve toksikoloji alanında edindiği bilgileri kullanarak halk ve hayvan sağlığı için ilaç kullanımı, besin maddelerinde kalıntılar ve çevre toksikolojisi ile ilgili sorunların tanımlanması ve çözümüyle ilgilenen komisyonların faaliyetlerini yönetmek.
5- Farmakoloji ve toksikoloji alanındaki güncel bilgileri (bilimsel bilgi, düzenleme v.b.) izleyebilmek, kullanabilmek ve değiştirebilmek.
6- Yabancı dil (İngilizce)’de yayınlanan kaynakları okuyup anlayabilme
7- Yerli ve yabancı bilim insanları ile sözlü ve yazılı iletişime geçebilme
8- Farmakoloji ve toksikoloji ile ilgili makaleler yazabilmek ve ulusal ve uluslar arası dergilerde yayın yapma becerisi kazanmak.
9- Bilimsel toplantılarda farmakoloji ve toksikoloji ile ilgili konularda sunum yapabilme
10- Farmakoloji ve toksikolojide kullanılan analitik yöntemleri bilme
11- Araştırmalardan elde edilen bilgilerin en önemli kazanım olduğunu bilmek ve yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinmek
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 6 6 36
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 5 25
Ödevler 4 4 16
Sunum / Seminer hazırlama 1 1 1
Kısa sınavlar 5 5 25
Ara sınavlara hazırlık 5 5 25
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 8 8 64
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     194
AKTS     8.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 20
Kısa sınav 5 10
Ödev 5 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı National Geopgraphic Life Upper-Intermediate
Yardımcı Kaynaklar National Geopgraphic Life Upper-Intermediate Workbook

Ders ile ilgili dosyalar