Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > UZMANLIK ALAN DERSI 4
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSI 4 Üçüncü düzey BFZ 854 4 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yalnızca doktora öğrencileri bu kursa kabul edilecektir.
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. FAZİLE CANTÜRK TAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. FAZİLE CANTÜRK
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araştırma görevlileri
Dersin veriliş şekli Sınıf dersi
Dersin amacı Bu kursun amacı öğrencilere Biyofizik doktora Tezi olabilecek konular üzerinde çalışma ve yakın bilim dallarındaki gelişmeleri takip etmeyi sağlamaktır.
Dersin tanımı Ders, doktora döneminde her yarıyılda açılan ve tüm öğrencilerin alabileceği, haftada 2 saatlik zorunlu bir derstir.

Dersin içeriği
1- İlgili tez konuları
2- Güncel konular
3- Haftada 2 saat teorik yapılacak
4- Çalışma alanıyla ilgili sunular
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Bu dersin sonunda, öğrencilerin bilimsel bir deneyin nasıl yapılacağını örneklerle öğrenebilecek
2- Elde edilen sonucu yorumlayabilecek
3- Öğrencilerin deneysel bir çalışmanın aşamalarını hazırlayabilmeli
4- Veri toplama yöntemlerini sayabilmeli
5- Tablo ve grafik türlerini sayabilmeli Tablo ve grafiklerin sahip olması gereken özellikleri sayabilmeli Verileri uygun bir tablo ve grafikle gösterebilmeli
6- Bilimsel araştırma raporunun sahip olması gereken özellikleri sayabilmeli Bilimsel araştırma makalelerinde ve tezlerde bulunması gereken başlıkları sayabilmeli ve içeriklerini açıklayabilmeli
7- Bilimsel raporlarda kaynak gösterme kurallarını açıklayabilmeli
8- Öğrenciler, kendilerine verilen ödevler ile bilimsel bir çalışma yapabilme deneyimine sahip olacaklardır.
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 28 2 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 3 24
Ödevler 14 1 14
Sunum / Seminer hazırlama 4 1 4
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 1 1
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 10 2 20
Toplam iş yükü     123
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 100 1
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   1
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Konuyla ilgili akademik arama motorları, kitaplar
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar