Dersin adı |
Dersin seviyesi |
Dersin kodu |
Dersin tipi |
Dersin dönemi |
Yerel kredi |
AKTS kredisi |
Ders bilgileri |
BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİ |
Üçüncü düzey |
VHB 606 |
Seçmeli |
1 |
6.00 |
6.00 |
Yazdır |
Ön koşul dersleri
|
yok
|
Eğitimin dili
|
Türkçe, İngilizce
|
Koordinatör
|
PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
Prof.Dr. Erol BAYTOK, Prof.Dr. Berrin KOCAOĞLU GÜÇLÜ, Prof.Dr. Osman KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
Arş. Gör. ERAY AKTUĞ
|
Dersin veriliş şekli
|
Teorik ve Uygulamalı
|
Dersin amacı
|
Besi Sığırlarının besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi ve besleme programlarının uygulanmasının öğrenilmesi
|
Dersin tanımı
|
Besi Sığırlarının Farklı Döenmelerde Beslenmeleri
|
1- |
Irklara göre besiye alınacak sığır ırkları ve özellikleri
|
2- |
Besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi
|
3- |
Besi şekilleri
|
4- |
Kısa süreli besi programları
|
5- |
Orta süreli besi programları
|
6- |
Uzun süreli besi programları
|
7- |
Hammaddelerin özellikleri
|
8- |
Hammaddelerin özellikleri
|
9- |
Hammaddelerin özellikleri
|
10- |
Hammaddelerin özellikleri
|
11- |
Rasyon Oluşturma
|
12- |
Rasyon Oluşturma
|
13- |
Rasyon Oluşturma
|
14- |
|
15- |
|
16- |
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
Besi sığırlarının besin madde ihtiyaçlarının belirlenmesi
|
2- |
Besi sığırlarının besleme programları
|
3- |
basi sığırlarına rasyon hazırlama
|
4- |
|
5- |
|
6- |
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
|
|
2- |
|
|
3- |
|
|
4- |
|
|
5- |
|
|
6- |
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
21- |
|
|
22- |
|
|
23- |
|
|
24- |
|
|
25- |
|
|
26- |
|
|
27- |
|
|
28- |
|
|
29- |
|
|
30- |
|
|
31- |
|
|
32- |
|
|
33- |
|
|
34- |
|
|
35- |
|
|
36- |
|
|
37- |
|
|
38- |
|
|
39- |
|
|
40- |
|
|
41- |
|
|
42- |
|
|
43- |
|
|
44- |
|
|
45- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
3
|
42
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
5
|
7
|
35
|
Ödevler
|
4
|
3
|
12
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
1
|
4
|
4
|
Kısa sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
8
|
8
|
Ara sınavlar
|
1
|
4
|
4
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
6
|
4
|
24
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
20
|
20
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
4
|
4
|
Araştırma
|
0
|
0
|
0
|
Toplam iş yükü
|
|
|
155
|
AKTS
|
|
|
6.00
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
40
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
0
|
0
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
40
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Sığır Besiciliği, Yemler Bilgisi ve Teknolojisi
|
Yardımcı Kaynaklar
|
Basılı yayınlar ve internet kaynakları
|
|