Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beslenme ve Diyetetik (yüksek Lisans) > TAVŞAN, VİZON VE DİĞER DENEY HAYVANLARININ BESLENL
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TAVŞAN, VİZON VE DİĞER DENEY HAYVANLARININ BESLENL İkinci düzey VHB 520 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. KANBER KARA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. EROL BAYTOK, PROF. DR. BERRİN K. GÜÇLÜ, PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK, PROF. DR. KANBER KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı ARŞ. GÖR. SENA YILMAZ
Dersin veriliş şekli yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
Dersin amacı Tavşan, Vizon ve Diğer Deney Hayvanlarının Beslenmeleri Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Tavşan, Vizon ve Diğer Deney Hayvanlarının Beslenmelerinin Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Tavşan Beslemeye Giriş
2- Tavşanlarda Beslenme.(Erkek ve Kurudaki tavşanların beslenmesi ,Gebelerin Beslenmesi vs.)
3- Tavşanlarda Beslenme.(Erkek ve Kurudaki tavşanların beslenmesi ,Gebelerin Beslenmesi vs.)
4- Tavşanlarda Enerji ve Besin Madde Gereksinimleri
5- Tavşan Beslemede Kullanılan Yem maddeleri.
6- Angora Tavşanlarının Beslenmesi
7- Vizonlarda beslenmeye giriş
8- Vizonlarda Enerji Ve Besin Madde Gereksinimleri.
9- Vizon Yemleri.
10- Damızlık ve Yavru Vizonların Beslenmesi.
11- Damızlık ve Yavru Vizonların Beslenmesi.
12- Ara Sınav
13- Laboratuar Hayvanı Üretiminde Etkili Fiziksel Faktörlerin Beslenme ile Olan İlişkisi.
14- Laboratuar Hayvanı Üretiminde Etkili Fiziksel Faktörlerin Beslenme ile Olan İlişkisi.
15- Beslenmenin Viral, Bakteriyel, Paraziter Hastalıklara Predispoze Etkisi.
16- Laboratuar Hayvanlarının Beslenmesi İçin Rasyon Hazırlanması
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Tavşanlarda Beslenme.(Erkek ve Kurudaki tavşanların beslenmesi ,Gebelerin Beslenmesi vs.)hakkında bilgi sahibi olması
2- Tavşan Beslemede Kullanılan Yem maddeleri hakkında bilgi sahibi olması
3- Angora Tavşanlarının Beslenmesi hakkında bilgi sahibi olması
4- Vizonlarda beslenmeye hakkında bilgi sahibi olması
5- Damızlık ve Yavru Vizonların Beslenmesi.
6- Laboratuar Hayvanı Üretiminde Etkili Fiziksel Faktörlerin Beslenme ile Olan İlişkisi hakkında bilgi sahibi olması
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2- Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4- Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6- Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7- Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8- Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     104
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya.
Yardımcı Kaynaklar NAZLIGÜL, A., 1998:Laboratuar Hayvanları Yetiştiriciliği. Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı

Ders ile ilgili dosyalar