Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > HELMİNT HASTALIKLARI PATOLOJİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
HELMİNT HASTALIKLARI PATOLOJİSİ Üçüncü düzey VPT 626 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ DUYGU YAMAN GRAM
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Ayhan ATASEVER Doç. Dr. Latife ÇAKIR BAYRAM Yard. Doç. Dr. Duygu YAMAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı -
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Öğrenciye ihtiyaç duyacağı, Helmint hastalıklann patogenezi (etiyo- ve morfopatogenez) ile morfolojik bulgulan, tanı ve ayırıcı tanıları konusunda temel bilgileri vermek amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı Öğrenciye ihtiyaç duyacağı, Helmint hastalıklann patogenezi (etiyo- ve morfopatogenez) ile morfolojik bulgulan, tanı ve ayırıcı tanıları konusunda temel bilgileri vermek amaçlandığı derstir.

Dersin içeriği
1- Sindirim Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
2- Sindirim Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
3- Solunum Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
4- Solunum Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
5- Deri Helmint Hastalıkları Patolojisi
6- Deri Helmint Hastalıkları Patolojisi
7- Sinir Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
8- Sinir Sistemi Helmint Hastalıkları Patolojisi
9- Lenforetiküler Dokuların Helmint Hastalıkları Patolojisi
10- Dişi Genital Sistemin Helmint Hastalıkları Patolojisi
11- Dişi Genital Sistemin Helmint Hastalıkları Patolojisi
12- Dişi Genital Sistemin Helmint Hastalıkları Patolojisi
13- Göz ve kulak Helmint Hastalıklarının Patolojisi
14- Göz ve kulak Helmint Hastalıklarının Patolojisi
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Bu dersle Helmint hastalıklann patogenezi ile morfolojik bulgulan, tanı ve ayıncı tanılan konusunda bilgi ve becerinin kazandırılır.
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     104
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Veteriner Patoloji Cilt I ve II, Milli ÜH, Hazıroğlu R, Tamer Matbaacılık, Ankara, 1998.
Yardımcı Kaynaklar 1. Mechanisms of Disease, Slauson, Cooper, Mosby Inc. 2002 2. Pathology of Domestic Animals, K.V.F. Jubb, Peter C. Kennedy, Nigel Palmer, Publisher: Academic Press; 4th edition, 1993. 3. Veterinary Pathology, Jones, TC., Hunt, RD., Kıng, NW, Publisher: Williams&Wilkins, sixth edition, 1997. 4. Thomson’s Special Veterinary Pathology, Carlton, WW., McGavin, MD., Publisher: Mosby, Second edition, 1995. 5. Introduction to Veterinary Pathology, Chevılle, NF., Iowa State Unıversıty Pres/Ames., second edition, 1999.

Ders ile ilgili dosyalar