Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Genetik ve Biyoteknoloji (y.l) > HAYVANCILIĞA DAYALI SANAYİ EKONOMİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
HAYVANCILIĞA DAYALI SANAYİ EKONOMİSİ İkinci düzey VZT 682 1 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör PROF. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. SAVAŞ SARIÖZKAN
Dersin veriliş şekli TEORİK, KONU ANLATIMLI, SUNUM
Dersin amacı Türkiye’de hayvancılığa dayalı sanayilerin (Et-Süt-Deri-Barsak gibi) -Ülke ekonomisi içerisindeki önemini ve sorunlarını ortaya koymak, -Gelişmiş ülkeler ile Türkiye’deki hayvancılığa dayalı sanayi işletmelerinin ekonomik yönden karşılaştırmak.
Dersin tanımı Hayvancılıkta ekonomik bakış açısını sağlamak

Dersin içeriği
1- Türkiye’de hayvancılığa dayalı sanayiler ve ekonomi içindeki yeri
2- Türkiye’de et sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
3- Et sanayi işletmelerinde uygulama (mezbaha)
4- Türkiye’de süt sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
5- Süt sanayi işletmelerinde uygulama
6- Türkiye’de beyaz et sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
7- Sınav
8- Beyaz et sanayi işletmelerinde uygulama
9- Türkiye’de yumurta sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
10- Yumurta sanayi işletmelerinde uygulama
11- Türkiye’de deri sanayi sektörü ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırılması
12- Deri sanayi işletmelerinde uygulama
13- Türkiye’de hayvancılığa dayalı yan ürünler sanayi (rendering ürünleri, bağırsak)
14- Sınav
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile ilgili veri toplama, değerlendirme, strateji ve politika oluşturma
2- Farklı hayvan türleri ile ilgili refah, biyo-güvenlik, sürü sağlığı ve yönetimini bilerek uygulayabilme
3- Hayvansal üretimle ilgili ortaya çıkan sorunları bilimsel ve ekonomik perspektifle çözebilme
4- Multidisipliner çalışmaya yatkın ve ekonomik bakış açısına sahip olma
5- Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile ilgili veri toplama, değerlendirme, strateji ve politika oluşturma
6- Farklı hayvan türleri ile ilgili refah, biyo-güvenlik, sürü sağlığı ve yönetimini bilerek uygulayabilme
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 4 4 16
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 4 20
Ödevler 5 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 8 8
Kısa sınavlar 1 1 1
Ara sınavlara hazırlık 1 8 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     54
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı doç.dr.savaş sarıözkan-ders notları
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar