Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.y.l.) > DESTİNASYON YÖNETİMİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
DESTİNASYON YÖNETİMİ İkinci düzey REH213.6 3 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör DOÇ. DR. ERŞAN YILDIZ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DR.ÖĞR.ÜYESİ HARUN ÇALHAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli YÜZ YÜZE
Dersin amacı Öğrencilerin destinasyon yönetimi ve destinasyon pazarlaması konusunda bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı Ders kapsamında destinasyon kavramının tanımları ve türleri, destinasyon çekim unsurları, destinasyon yönetim örgütleri, destinasyon yönetimi, destinasyon pazarlaması, destinasyon pazarlama unsurları ve destinasyon İletişimi konularında öğrencilere bilgiler sunulmaktadır.

Dersin içeriği
1- Destinasyon Tanımı ve Türleri
2- Destinasyon Çekim Unsurları ve Sürdürülebilirlik
3- Destinasyon Yönetim Örgütleri
4- Destinasyon Yönetimi
5- Destinasyon Yönetimi İşlevleri I: Destinasyon Planlama
6- Destinasyon Yönetimi İşlevleri II: Örgütleme
7- Destinasyon Yönetimi İşlevleri III: Koordinasyon
8- Destinasyon Yönetimi İşlevleri IV: Yürütme
9- Destinasyon Yönetimi İşlevleri V: Kontrol
10- Destinasyon Pazarlaması
11- Destinasyon Rekabetçiliği
12- Destinasyon İletişimi
13- Destinasyonda Toplam Kalite Yönetimi
14- Destinasyonda Sosyal ve Entelektüel Sermaye
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Destinasyonu oluşturan çekicilikleri bilir.
2- Destinasyon türleri ve niteliklerini bilir.
3- Destinasyon yönetimini öğrenir.
4- Destinasyon pazarlamasını öğrenir.
5- Destinasyon rekabet kuramlarını bilir.
6- Destinasyonda toplam kalite uygulamalarını bilir.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 2 1 2
Sunum / Seminer hazırlama 1 1 1
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 2 4
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 2 4
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     55
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Gökçe Özdemir, Detay Yayıncılık.
Yardımcı Kaynaklar Destinasyon Yönetimi: Yönetimbilim Bakış Açısıyla İşlevler Yaklaşımlar ve Araçlar, Oğuz Türkay, Detay Yayıncılık.

Ders ile ilgili dosyalar