Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Patoloji (selçuk Ü.ort. Dr) > SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SU ÜRÜNLERİ HİJYEN VE TEKNOLOJİSİ Üçüncü düzey VBH 664 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. FATİH DOĞAN KOCA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. NURHAN ERTAŞ ONMAZ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Bu dersin amacı dersi alan öğrencileri su ürünleri, özellikleri ve tüketim alanları hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca temel olarak hijyen ve muayene metotları, su ürünlerinin korunması ve kalite kontrol konularına değinilmektedir.
Dersin tanımı Bu ders, su ürünlerinin genel yapısı, özellikleri tüketimi, özellikleri, korunması, hijyen gereklilikleri, muhafaza koşulları gibi konuları ele alır.

Dersin içeriği
1- Su ürünleri tüketim trendleri
2- Su ürünlerine ilişkin Gıda güvenliği konuları
3- İlgili ulusal ve uluslar arası mevzuat ve resmi kontroller
4- Su ürünlerinin üretim ve dağıtımı ile ilgili hijyen gereklilikleri
5- Su ürünlerinin üretim ve dağıtımı ile ilgili hijyen gereklilikleri
6- Su ürünlerinde bozulma ve muhafaza yöntemleri (tuzlama, dumanlama, marinasyon)
7- Su ürünlerinde bozulma ve muhafaza yöntemleri (tuzlama, dumanlama, marinasyon)
8- Konserve teknolojisi
9- Su ürünleri muayene metodları ( organoleptik, tazelik, histamin içeriği)
10- Su ürünleri muayene metodları ( organoleptik, tazelik, histamin içeriği)
11- Su ürünlerinde kalıntı ve kontaminantlar
12- Su ürünlerinden kaynaklanan mikrobiyel hastalıklar
13- Su ürünlerinden kaynaklanan viral hastalıklar
14- Su ürünlerinden kaynaklanan paraziter hastalıklar
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Su ürünlerinin hijyenik kalitesi
2- Su ürünleri tüketimine bağlı olarak oluşabilecek hastalık risklerinin minimize edilmesi
3- ek hastalık risklerinin minimize edilmesi
4- Su ürünleri uygun mhafaza parametreleri
5- Su ürünleri kalite kontrol parametreleri
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 12 36
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 3 3
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 6 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     145
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı İ. Cengizler. (2006) Balık Hastalıkları. Nobel kitap.
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar