Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Histoloji-embr.(yüksek Lisans) > ET ÜRÜNLERİNİN HİSTOLOJİK MUAYENESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ET ÜRÜNLERİNİN HİSTOLOJİK MUAYENESİ İkinci düzey VHE 517 Seçmeli 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. NARİN LİMAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof.Dr. Narin LİMAN, Prof.Dr. Güner Küçük BAYRAM, Associate Prof. Feyzullah BEYAZ, Assistant Prof. Emel ALAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Assistant Prof. Emel ALAN
Dersin veriliş şekli Dersin konusuna ilişkin bilgiler çeşitli görsel eğitim araçlarıyla anlatılmaktadır.
Dersin amacı Yüksek lisans öğrencilerine et ürünlerinin histolojik muayenesi hakkında temel bilgi vermektir.
Dersin tanımı Salam, sucuk, sosis ve kavurma gibi işlenmiş et ürünlerinin histolojik olarak muayenesidir.

Dersin içeriği
1- Histoloji tekniğinde temel aşamalar
2- Tespit ve tespit türleri
3- Tespit amacı ile kullanılan kimyasal maddeler ve solüsyonlar
4- Kimyasal tespit aşamasında üzerinde durulması gereken faktörler
5- Yıkama, suyunu giderme ve parlatma
6- Emdirme, gömme ya da blokaj,
7- Kesme, boyama ve kapatma
8- Salamın histolojik Muayenesi
9- Salamın histolojik Muayenesi
10- Ara sınav
11- Sosisin histolojik Muayenesi
12- Sosisin histolojik Muayenesi
13- Sucuğun histolojik Muayenesi
14- Sucuğun histolojik Muayenesi
15- Kavurmanın histolojik Muayenesi
16- Kavurmanın histolojik Muayenesi
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Histoloji tekniğinin temel aşamalarını öğrenmek
2- Tespitte kullanılan splüsyonları öğrenmek
3- Salamın histolojik muayenesi hakkında bilgi sahibi olmak
4- Sosisin histolojik muayenesi hakkında bilgi sahibi olmak
5- Sucuğun histolojik muayenesi hakkında bilgi sahibi olmak
6- Kavurmanın histolojik muayenesi hakkında bilgi sahibi olmak
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 16 4 64
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 10 2 20
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 16 2 32
Arazi çalışması 10 1 10
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 10 2 20
Toplam iş yükü     148
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Temel Histoloji (Aytekin Özer, Nobel Tıp Kitabevi, Ankara 2011)
Yardımcı Kaynaklar Histolojik Et Ürünleri Muayene Atlası (Ali Torun, Palme Yayıncılık)

Ders ile ilgili dosyalar