Giriş | English

Yüksek Lisans > Sosyal Bilimler Enstitüsü > Din Psikolojisi (tezsiz Y.lis) > YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
YEMLERDE ENERJİ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ İkinci düzey VHB 610 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Arş. Gör. ERAY AKTUĞ
Dersin veriliş şekli Yüz yüze sunum, Soru-cevap anlatım
Dersin amacı Yemlerde Enerji Değerlerinin Belirlenmesi Hakkında Bilgi Vermek
Dersin tanımı Yemlerde Enerji Değerlerinin Belirlenmesinin Hayvan Beslemedeki Önemi

Dersin içeriği
1- Ruminantlar için enerji sistemleri
2- Ruminantlar için enerji sistemleri
3- Net enerji ve nişasta eşdeğeri sistemleri
4- Net enerji ve nişasta eşdeğeri sistemleri
5- Toplam Sindirilebilir besin maddeleri
6- Toplam Sindirilebilir besin maddeleri
7- Metabolize olabilir enerji
8- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
9- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
10- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
11- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
12- Ara Sınav
13- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
14- in vitro, enzimatik, gaz üretim tekniği, in situ yöntemler
15- Kanatlılar için enerji değerlendirme sistemleri
16- Kanatlılar için enerji değerlendirme sistemleri
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Ruminantlar için enerji sistemleri hakkında bilgi sahibi olma
2- Metabolize olabilir enerjiNet enerji hakkında bilgi sahibi olma
3- in vitro hakkında bilgi sahibi olma
4- enzimatik hakkında bilgi sahibi olma
5- gaz üretim tekniği hakkında bilgi sahibi olma
6- in situ yöntemler hakkında bilgi sahibi olma
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 10 30
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 3 42
Toplam iş yükü     152
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar