Dersin adı |
Dersin seviyesi |
Dersin kodu |
Dersin tipi |
Dersin dönemi |
Yerel kredi |
AKTS kredisi |
Ders bilgileri |
AT BESLEME |
Birinci düzey |
VHB 507 |
|
1 |
4.00 |
4.00 |
Yazdır |
Ön koşul dersleri
|
Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
|
Eğitimin dili
|
Türkçe
|
Koordinatör
|
PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
Araş.Gör. Eray AKTUĞ
|
Dersin veriliş şekli
|
yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
|
Dersin amacı
|
Atların beslenmesi hakkında bilgi vermek
|
Dersin tanımı
|
Atlar için Hayvan Beslemenin önemi
|
1- |
At Besleme İlkeleri.
|
2- |
At Besleme İlkeleri.
|
3- |
Atların Besin Madde İhtiyaçları (Enerji, Protein, Vitamin, Su).
|
4- |
Atlarda Mineral Madde ve Balast Madde İhtiyacı
|
5- |
At Beslemede Kullanılacak Yemler.
|
6- |
Tayların Beslenmesi.
|
7- |
Bir Yaşındaki Atın Beslenmesi
|
8- |
Büyümekte Olan Atların Beslenmesi.
|
9- |
Aygırların Beslenmesi.
|
10- |
Kısrakların Beslenmesi.
|
11- |
Laktasyonda Bulunan Kısrakların Beslenmesi.
|
12- |
Ara Sınav
|
13- |
Laktasyonda Bulunan Kısrakların Beslenmesi.
|
14- |
Yarış Atlarının Beslenmesi.
|
15- |
Rasyon Hazırlanması ve Ekonomik Beslemenin Önemi.
|
16- |
Rasyon Hazırlanması ve Ekonomik Beslemenin Önemi.
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
At Besleme İlkeleri hakkında bilgi sahibi olması
|
2- |
Atların Besin Madde İhtiyaçları (Enerji, Protein, Vitamin, Su) hakkında bilgi sahibi olması
|
3- |
Rasyon Hazırlanması ve Ekonomik Besleme hakkında bilgi sahibi olması
|
4- |
|
5- |
|
6- |
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
|
|
2- |
|
|
3- |
|
|
4- |
|
|
5- |
|
|
6- |
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
2
|
28
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
14
|
1
|
14
|
Ödevler
|
0
|
0
|
0
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
5
|
2
|
10
|
Kısa sınavlar
|
0
|
0
|
0
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Ara sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
0
|
0
|
0
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
2
|
2
|
Araştırma
|
14
|
2
|
28
|
Toplam iş yükü
|
|
|
104
|
AKTS
|
|
|
4.00
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
100
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
0
|
0
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
100
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
ŞEHU, A., 2002: At Besleme. Ankara Veteriner Fakültesi,Ankara.
|
Yardımcı Kaynaklar
|
ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.
|
|